Föreningen Samhällsvetarna Uppsala
Föreningen Samhällsvetarna Uppsala är en förening för studenter, av studenter vid Uppsala Universitet. Föreningens verksamhet bedrivs med fokus på fritid; att skapa en trevlig och oförglömlig tillvaro under studietiden för våra medlemmar genom diverse aktiviteter och event. Föreningen är även verksam inom utbildning och medlemmars framtid, genom exempelvis mentorskap och föreläsningar. På så sätt vill vi se till att våra medlemmar kan få hjälp med både sina studier och att knyta givande kontakter inför framtiden.
Vi är en ung växande förening som startade 2007, och vi jobbar ständigt för att utvecklas som förening och för att alltid finnas närvarande för våra medlemmar. Vi är stolta över att vara en förening där våra medlemmar känner en stark gemenskap; någonstans dit alla kan kommer överens oavsett ålder, avklarade terminer, utseende eller bakgrund. Denna värdegrund genomsyrar allt föreningens arbete.
Under avdelningen dokument kan du läsa om föreningens Likabehandlingspolicy samt Alkoholpolicy och Invigningspolicy där du tydligt hittar de regler och riktlinjer på hur vi förhåller oss gentemot varandra inom föreningen.
Samvetarna i siffror
975
Medlemmar
19
Styrelsemedlemmar
Om utbildningen
Samvetarna riktar sig till dig som läser samhällsvetenskapliga ämnen vid Uppsala universitet - oavsett om detta är genom Samhällsvetarprogrammet, Samhällsplaneringsprogrammet eller andra kurser kopplade till samhällsvetenskap (t.ex. genusvetenskap, hållbar utveckling eller sociologi). Tveka inte att kontakta oss om du undrar över om Samvetarna är rätt för dig och din utbildning!
Samhällsvetare
Här bygger du din egen utbildning utifrån dina egna mål och ambitioner. Utbildningen består av 6 terminer, där första terminen består av en samhällsvetenskaplig grundkurs där du får möjlighet att öva på din och samla verktyg till din samhällsvetenskapliga analys.
Beroende på hur du väljer att forma just din utbildning finns möjlighet till en generell filosofie kandidatexamen inom de ämnen programmet erbjuder, alternativt en pol. kandidatexamen eller Ekonomie kandidatexamen. Andra ämnen som går att fördjupa sig inom är bland andra: media- och kommunikationsvetenskap, psykologi, sociologi och samhällsgeografi.
Här hittar du mer information om utbildningen, behörighet samt om hur din ansökan går till. Universitetet har även sammanställt en sida med svar på de vanligaste frågorna som du finner här.
Samplanerare
Det här programmet bygger på planering inom områden som näringsliv, miljö, trafik och globalisering. Samhällsplanering är något som bedrivs inom flera myndigheter, såväl som inom den privata sektorn.
Programmet består av 6 terminer och har sin bas i samhällsgeografi, statsvetenskap, sociologi, juridik samt geografiska informationssystem och statistik. Efter din sjätte termin får du en filosofie kandidatexamen i samhällsgeografi.
Här hittar du mer information om utbildningen, behörighet och hur ansökan går till. Universitetet har även sammanställt en sida med svar på de vanligaste frågorna som du finner här.
Styrelsen HT23/VT24
Föreningen Samhällsvetarna Uppsalas styrelse består av flera olika utskott som tillsammans leder föreningens verksamhet. Vi ser bland annat till att anordna aktiviteter, mentorskapsträffar, föreläsningar, invigning varje höst och vår, sköter föreningens kommunikativa arbete och ansvarar för att stadgar och policys efterföljs.
Styrelsen HT24/VT25
Föreningen Samhällsvetarna Uppsalas styrelse består av flera utskott som tillsammans leder föreningens verksamhet. Vi anordnar bland annat aktiviteter, mentorskapsträffar, föreläsningar, invigning varje höst och vår, sköter föreningens kommunikativa arbete och ansvarar för att stadgar och policys efterföljs.
Styrelsen HT24/VT25
Presidiet
PR-utskottet
Ordförande
PR-utskottet
Vice ordförande
PR-utskottet
Fotograf
PR-utskottet
Alicia Khoury
Taiyo Nohira
Alice Eyre
Aktivitetsutskottet
Ordförande
Aktivitetsutskottet
Vice ordförande
Aktivitetsutskottet
Idrottansvarig
Aktivitetsutskottet
Idrottansvarig
Aktivitetsutskottet
Sånganförare
Aktivitetsutskottet
Josefin Lagerquist
Lars Ljungberg
Måns Bergenheim
Daniel Nestor
Vilma Bodin
Näringslivsutskottet
Ordförande
Näringlivsutskottet
Vice ordförande
Näringslivsutskottet
Lina Ericsson
Matilda Nilsson
Kontakta oss
Dela gärna med dig av dina tankar om föreningen!
Har du förslag på nya aktiviteter eller evenemang? Kontakta utskottskotten genom mailadresserna ovan.
Har det hänt någonting föreningen borde känna till? Skriv mail till ordforande@samvetarna.se
Om du är osäker på var du ska vända dig, fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig.
Om institutionen
Föreningen Samhällsvetarna Uppsala är verksam under den Kulturgeografiska institutionen. Det är till institutionen du vänder dig för att komma i kontakt med studievägledare, institutionella frågor samt funderingar kring din utbildning. För programspecifika frågor mailar du till studieadministrationen. Nedan finner du kontaktuppgifter till institutionen.
Kulturgeografiska institutionen
Ekonomikum, Kyrkogårdsg. 10
Box 513, 751 20 UPPSALA
Studieadministration:
Mail: studier@kultgeog.uu.se
Telefon: 018-471 25 35
Kultur- och utbildningsutskottet
Ordförande
Kultur- och utbildningsutskottet
Vice ordförande
Kultur- och
utbildningsutskottet
Mentorskapsansvarig
Kultur- och utbildningsutskottet
Mentorskapsansvarig
Kultur- och utbildningsutskottet
Tilda Gustafsson
Leo Nenzén
Generaler HT24
Namn från vänster:
Bartosz Stroinski
Albin Pöppel
Hanna Magneryd
Lisa Andersson