top of page

Välkommen till Uppsala!

Invigningen HT24

Käre recentiorer

Varmt välkommen till Uppsala universitet och ditt nya liv som student och medlem i Föreningen Samhällsvetarna. Hos oss kommer du få träffa underbara människor, uppleva en fantastisk gemenskap och bli en del av en härlig förening. Till och med vågar vi hävda att Föreningen Samhällsvetarna är den mysigaste studentföreningen i hela Uppsala. Du kommer få slita med otaliga tentor och oändlig studentlitteratur, men som medlem i föreningen är du aldrig ensam. Vi klarar det tillsammans och viktigast av allt, vi har kul på vägen! Föreningen brukar anordnar många aktiviteter under terminen där du kan få en paus i plugget, möjlighet att fira en avklarad tenta eller bara umgås med andra sköna människor. 

 

För att ditt studentliv ska starta på bästa sätt ska du självklart delta i Föreningen Samhällsvetarnas invigning! Invigningen hjälper dig att lära känna din nya stad, dina nya vänner och ger dig minnen för livet!

 

Vad händer egentligen under en invigning med Föreningen Samhällsvetarna? Nedan följer ett smakprov på vad som komma skall!

 

  • Din första, men absolut inte sista, pubrunda i Uppsala!

  • Häng på Uppsalas legendariska nationer!

  • En otrolig fulsittning med massa skratt!

  • Idrottsevent tillsammans med vårt fantastiska idrottsutskott!

  • En färgsprakande och oförglömlig gasque som avslutning på invigningen!

  • Och mycket, mycket mer! 

 

Invigningen börjar samma dag som dina studier, det vill säga 2 september på Ekonomikum, Kyrkogårdsgatan 10. Inskrivningen för er som läser samhällsvetarprogrammet sker mellan kl 10-17 och för övriga kl 13-17 (exakt plats på Ekonomikum kommer ut via våra sociala medier när det närmar sig). Själva invigningen kommer sedan dra igång samma dag kl 18:00 på Ekonomikum i Hörsal 1. För att delta i de kommande fantastiska aktiviteterna behöver du det åtråvärda invigningspasset. 

Som evenemangs- och betaltjänst använder föreningen en app som heter Orbi Campus, så se till att ladda ner appen och skapa ett konto för att kunna betala för ditt invigningspass. Vi kommer finnas på plats för att hjälpa er med det och för att besvara alla andra frågor ni kan tänkas ha! Om det finns några oklarheter gällande inskrivningen eller betalningen så är det bara att skriva till “Samvetsgeneralerna” på Facebook, men vi ser gärna att ni kommer på inskrivningen på campus. Det är då ni får era insparkslag och vi vill såklart träffa er så snart som möjligt! Kan ni av olika anledningar inte närvara går det att lösa genom att kontakta oss.

Vi ses snart!

Ingrid Raisis

För ett och ett halvt år sen så bestämde jag mig för att flytta från Aten, Grekland till vårt fina Uppsala. En lite fun fact är att jag var född och uppväxt i Aten, men jag är halv grek och halv svensk. Jag pratar flytande grekiska, svenska, och engelska. Att flytta till Sverige och mer specifikt till Uppsala var det bästa valet jag någonsin gjort, jag har träffat massa trevliga människor och känt som hemma inom samhällsvetarnas förening. Under min studietid här i Uppsala har jag pluggat svenska, engelsk litteratur och nu pluggar jag Sociologi. I Aten så pluggade jag även ett år av Teater. Om jag inte sitter hemma och pluggar (eller sträckkollar en serie) hittar ni mig på EP eller på någon nation.

Nils Johansson

Jag var länge osäker på var jag ville plugga, men när jag kom till Uppsala kändes allt rätt. Samvetarna välkomnade mig med öppna armar och jag fick lära känna så många nya underbara människor. Nu i vår kommer jag läsa fastighetsrätt och lokala och globala utvecklingsstrategier på samhällsplanerarprogrammet. När jag inte pluggar så kan ni hitta mig på nationerna, är jag inte ute och ränner kan ni hitta mig i samlagets idrottsaktiviteter som anordnas av vår förening. Kan starkt rekommendera deras aktiviteter, dom är otroliga! Nu ser jag fram emot att träffa er nya reccar! <3

Siri Sjöblom

Det var för ett år sen jag flyttade hit till Uppsala från Stockholm för att läsa Samhällsplaneringsprogrammet och jag kunde inte vara mer nöjd med det valet! Nu till våren börjar jag min tredje termin och då ska jag läsa fastighetsrätt och lokala och globala utvecklingsstrategier. Uppsala är en fantastisk studentstad med underbara människor och Samhällsvetarnas förening välkomnar en med öppna armar. Här träffar man verkligen vänner för livet. När jag inte pluggar på Eko hittar ni mig antingen ute på nationer (Snerikes är en favorit) eller där mina vänner håller hus då jag har en svår grad FOMO :(. Men jag är så sjukt taggad på denna invigning och att få träffa alla er nya reccar! Detta kommer bli så kul <3

Generalerna

Generalerna är invigningens hängivna ledare som kommer ta er på en äventyrsfull inspark! 

Praktisk information

För att ta del av Uppsalas studentliv krävs ett nationskort vilket du får genom att bli medlem i en av de tretton nationerna. Några evenemangen under invigningen kommer ske på nation och därför krävs nationskort. Så länge man har medlemskap i en nation kommer man in till alla. För mer information om nationerna gå in på www.uppsalastudent.com.


Gilla oss gärna på Facebook: ”Föreningen Samhällsvetarna Uppsala” och följ oss på instagram @samvetarna så har ni en chans att redan innan terminsstarten lära känna föreningen.

 

Det är även bra att som recentior gilla “Samvetsgeneralerna” på Facebook och @samvetsgeneralerna på instagram. Där postas information specifikt gällande invigningen. På facebook kommer så smånigom att skapas en grupp som heter “Samvetarnas Invigning HT24” som en bör gå med i när en fått sitt invigningspass.

Vid frågor eller funderingar är det bara att höra av sig till föreningen, generalerna eller komma och träffa oss under inskrivningen. Nu kör vi!

Föreningen Samhällsvetarna Uppsala är till för dig som läser Samhällsvetarprogrammet, Samhällsplaneringsprogrammet eller ett samhällsvetenskapligt ämne vid Uppsala universitet.

Föreningens verksamhet bedrivs med fokus på att skapa en trevlig och oförglömlig tillvaro under studietiden för våra medlemmar genom diverse aktiviteter och event.

Vi anordnar exempelvis pubrundor, idrottsträningar, resor, mentorskapsträffar, föreläsningar och en underbar invigning varje termin. 

Vad gör vi?

”Vår mottagning är den bästa introduktion till Uppsala, studentlivet och vår förening för dig som är ny samhällsvetarstudent. Hos oss kommer du få möjligheten att träffa studenter från program och frikurser inom alla samhällsvetenskapligts områden. Insparken har en alltså en unik och underbar blandning av studenter och aktiviteter där alla kan känna sig hemma.

Som Samvetare kommer du ha en händelserik och rolig studietid här i Uppsala som börjar redan nu på insparken. Jag hoppas verkligen att vi ses på insparken i höst och att du vill bli en del av föreningen samhällsvetarna Uppsala  ”

Emelie Schlyter

Ordförande 

 

För bara 100 kronor får du ett medlemskap i Uppsalas mysigaste förening i 5 år!
Gör såhär:
1. Ladda ner appen Orbi via knapparna nedan
2. Sök "Föreningen Samhällsvetarna Uppsala"
3. Välj "Bli medlem i Föreningen Samhällsvetarna!"

Bli medlem!

bottom of page