top of page
  • Vit Facebook Ikon
  • Vit Instagram Ikon
  • Vit Spotify Ikon

Välkommen till Uppsala!

Invigningen HT23

Käre recentiorer

Varmt välkommen till Uppsala universitet och ditt nya liv som student och medlem i Föreningen Samhällsvetarna. Hos oss kommer du få träffa underbara människor, uppleva en fantastisk gemenskap och bli en del av en härlig förening. Till och med vågar vi hävda att Föreningen Samhällsvetarna är den mysigaste studentföreningen i hela Uppsala. Du kommer få slita med otaliga tentor och oändlig studentlitteratur, men som medlem i föreningen är du aldrig ensam. Vi klarar det tillsammans och viktigast av allt, vi har kul på vägen! Föreningen brukar anordna många aktiviteter under terminen där du kan få en paus i plugget, möjlighet att fira en avklarad tenta eller bara umgås med andra sköna människor. 

 

För att ditt studentliv ska starta på bästa sätt ska du självklart delta i Föreningen Samhällsvetarnas invigning! Invigningen hjälper dig att lära känna din nya stad, dina nya vänner och ger dig även minnen för livet!

 

Vad händer egentligen under en invigning med Föreningen Samhällsvetarna? Nedan följer ett smakprov på vad som komma skall!

 

  • Din första, men absolut inte sista, pubrunda i Uppsala!

  • Häng på Uppsalas legendariska nationer!

  • En otrolig fulsittning med massa skratt!

  • Idrottsevent tillsammans med vårt fantastiska idrottsutskott!

  • En färgsprakande och oförglömlig gasque som avslutning på invigningen!

  • Och mycket, mycket mer! 

 

Invigningen börjar samma dag som dina studier den 28 augusti kl 18.00. För att få delta krävs att du skriver in dig i föreningen. Du som läser samhällsvetarprogrammet är välkommen till inskrivningen den 28 augusti mellan kl 10 och 17. Som frikursare är du välkommen samma dag mellan kl 13 och 17. Inskrivningen sker på Ekonomikum på Kyrkogårdsgatan 10.​

Som evenemangs- och betaltjänst använder föreningen en app som heter Orbi Campus, så se till att ladda ner appen och skapa ett konto för att kunna betala för ditt invigningspass. Vi hjälper mer än gärna till om det skulle uppstå några problem! Om det finns några oklarheter gällande inskrivningen eller betalningen så är det bara att skriva till “Samvetsgeneralerna” på Facebook.

Vi hoppas verkligen ni har möjlighet att komma på inskrivningen då det även är där ni får era insparkslag samt att vi så snart som möjligt vill träffa er alla! Kan ni av olika anledningar inte närvara går det att lösa genom att kontakta oss.

Lykke Minter Wettergren

För endast ett år sedan fick jag en idé om att ta mig iväg från Malmö och plugga i en annan stad. Att fullfölja den idén var något av det bästa jag har gjort, då jag hamnade i Uppsala. Här har jag haft ett fantastiskt år, och genom samvetarna fått vänner för livet och otroliga upplevelser. Jag går samhällsvetarprogrammet och ska läsa samhällsgeografi T3 nu till hösten. När jag inte pluggar hittar ni mig på någon av nationernas dansgolv, eller vid chokladhyllan på Ica (man måste unna sig ibland). Jag är sjukt taggad på att få lära känna alla er, och dansa igenom den här invigningen tillsammans!!<33

Ruben Olsson

Nu i höst inleder jag faktiskt mitt tredje år i Uppsala och mitt andra år i den här fantastiska föreningen! Att bestämma sig att flytta iväg från Östersund för att plugga (speciellt att flytta söderöver…) kändes som ett sjukt stort beslut, men det är något jag absolut inte ångrar. I Uppsala har jag fått träffa otroliga vänner och har växt som person på så många sätt. Att det är socialt acceptabelt att klubba 4 dagar i veckan är en kul bonus också! :0 Jag går inget program utan bygger ihop en egen kandidat i statsvetenskap och fred och konfliktstudier. När jag inte stirrar tomt i vetenskapliga artiklar så hittar ni mig på klubben, i en second hand-butik eller på ett löpband nära dig! Längtar tills jag får träffa er alla och ge er alla bästa möjliga start på ert studentliv!<33

Linnéa Berge

Har sedan barnsben vetat att om jag någon gång ska plugga kommer det bli i Uppsala. Detta för att jag hört alla tokiga historier min mor berättat för mig om hennes studentliv när hon pluggade i Uppsala. För ett år sedan tog jag beslutet att det var dax och tog mitt pick och pack från lilla Bruksvallarna i Härjedalen och flyttade. Första dagen fick jag nys om denna fantastiska förening och har älskat föreningen sedan dess! Jag plockar ihop min egen kandidat (vad mitt huvudämne blir får vi se hehe) och ska i höst läsa Socialpsykologi B. När jag inte sitter i plugget hittar ni mig i baren på någon nation, i sängen med en bra film eller på en promenad genom vår fantastiska stad! Nu skapar vi en otrolig invigning och fina minnen tillsammans!

Generalerna

Generalerna är invigningens hängivna ledare som kommer ta er på en äventyrsfull inspark! 

Praktisk information

För att ta del av Uppsalas studentliv krävs ett nationskort vilket du får om du blir medlem i en av de tretton nationerna. Några evenemangen under invigningen kommer ske på nation och därför krävs nationskort. För mer information om nationerna gå in på www.uppsalastudent.com.


Gilla oss gärna på Facebook: ”Föreningen Samhällsvetarna Uppsala” så har ni en chans att redan innan terminsstarten lära känna föreningen. Där länkar vi även till vårt boktorg där ni kan köpa begagnad kurslitteratur. Men oroa dig inte om du inte har böckerna till första dagen, många av dina faddrar kommer vilja sälja sin gamla kurslitteratur eller kunna hjälpa dig att få tag i den.

 

Det är även bra att som recentior gilla “Samvetsgeneralerna” på Facebook där information specifikt gällande invigningen postas. Där kommer så smånigom att skapas en grupp som heter “Samvetarnas Invigning HT23” som en bör gå med i när en fått sitt invigningspass. Vår förening har också ett Instagramkonto: @samvetarna och för invigningen:

@samvetsgeneralerna.

Föreningen Samhällsvetarna Uppsala är till för dig som läser Samhällsvetarprogrammet, Samhällsplaneringsprogrammet eller ett samhällsvetenskapligt ämne vid Uppsala universitet.

Föreningens verksamhet bedrivs med fokus på att skapa en trevlig och oförglömlig tillvaro under studietiden för våra medlemmar genom diverse aktiviteter och event.

Vi anordnar exempelvis pubrundor, idrottsträningar, resor, mentorskapsträffar, föreläsningar och en underbar invigning varje termin. 

Vad gör vi?

”Äntligen är det dags för invigning! Jag hoppas att ni är lika förväntansfulla som jag är. Jag kan själv minnas nervositeten och osäkerheten veckorna innan invigningen. Men oj vad det var värt det när jag kände att jag hittat rätt och slog rot i Uppsala. Under insparken får ni vara med på massa roliga evenemang och aktiviteter och ni får möjligheten att träffa massa fantastiska människor. Jag hoppas att ni vill börja ert studentliv i Uppsala tillsammans med oss!”

Jonathan Wahlström

Ordförande 

 

Ladda ner appen Orbi via knapparna nedan & välj Föreningen Samhällsvetarna Uppsala:

Bli medlem här!

bottom of page