• Vit Facebook Ikon
 • Vit Instagram Ikon
 • Vit Spotify Ikon

Välkommen till Uppsala!

Invigningen HT22

Käre recentiorer

Varmt välkommen till Uppsala universitet och ditt nya liv som student och medlem i Föreningen Samhällsvetarna. Hos oss kommer du få träffa underbara människor, uppleva en fantastisk gemenskap och bli en del av en härlig förening. Till och med vågar vi hävda att Föreningen Samhällsvetarna är den mysigaste studentföreningen i hela Uppsala. Du kommer få slita med otaliga tentor och oändlig studentlitteratur, men som medlem i föreningen är du aldrig ensam. Vi klarar det tillsammans och viktigast av allt, vi har kul på vägen! Föreningen brukar anordna många aktiviteter under terminen där du kan få en paus i plugget, möjlighet att fira en avklarad tenta eller bara umgås med andra sköna människor. 

 

För att ditt studentliv ska starta på bästa sätt ska du självklart delta i Föreningen Samhällsvetarnas invigning! Invigningen hjälper dig att lära känna din nya stad, dina nya vänner och ger dig även minnen för livet!

 

Vad händer egentligen under en invigning med Föreningen Samhällsvetarna? Nedan följer ett smakprov på vad som komma skall!

 

 • Din första, men absolut inte sista, pubrunda i Uppsala!

 • Otroliga utgångar på Uppsalas legendariska nationer!

 • Idrottsevent tillsammans med vårt fantastiska idrottsutskott!

 • En färgsprakande och oförglömlig gasque som avslutning på invigningen!

 

Inskrivningen börjar samma dag som dina studier, det vill säga 29 augusti på Ekonomikum, Kyrkogårdsgatan 10, kl. 10-17 (exakt plats på Ekonomikum kommer ut via våra sociala kanaler när det närmar sig). Själva invigningen kommer sedan dra igång samma dag kl 18:00 i hörsalarna på Ekonomikum. För att delta i de kommande fantastiska aktiviteterna behöver du det åtråvärda invigningspasset.

Det här är vad som ingår i det:

 

 • Kostnaden för alla invigningens aktiviteter!

 • Den legendariska invigningsgasquen med en trerättersmiddag till följt av en fest som är värd över 400 kronor!

 • Vår fantastiska sångbok till ett värde av 100 kronor!

 • En supersnygg tygpåse med föreningens logga innehållande smått och gott till ett värde av 100 kronor!

 • Medlemsavgiften för hela studietiden i Föreningen Samhällsvetarna Uppsala till ett värde av 100 kronor!

Som evenemangs- och betaltjänst använder föreningen en app som heter Orbi Campus, så se till att ladda ner appen och skapa ett konto för att kunna betala för ditt invigningspass. Vi hjälper mer än gärna till om det skulle uppstå några problem! Om det finns några oklarheter gällande inskrivningen eller betalningen så är det bara att skriva till “Samvetsgeneralerna” på Facebook.

Generalerna

Generalerna är invigningens hängivna ledare som kommer ta er på en äventyrsfull inspark! 

Elin Stenmark

Jag kom till Uppsala hösten 2020, deltog i Samhällsvetarnas invigning och föll pladask!

Lisa Helander

Hösten 2020 flyttade jag från trygga Örebro som nyfiken recce till Uppsala! 

Ipek Fekre

Våren 2021 tog jag mitt pick och pack och flyttade till Uppsala för att läsa Samhällsplanerarprogrammet! 

Vilka är vi då?

Lisa Helander, Ipek Fekre och Elin Stenmark heter vi och är det glada gäng som har fått äran att planera just din invigning! Vi kommer ackompanjera dig och ditt lag genom studentlivets första veckor. Vi har alla varit nya studenter i Uppsala och suttit med nervösa magar, möjligt lik din, inför första dagen!
 

Med två respektive tre terminer i bagaget ska vi göra vårt absolut bästa för att du ska trivas minst lika bra i Uppsala som vi! Tillsammans har vi upplevt svettiga dansgolv, otroliga gasquer med Samvetarna och världens roligaste pubrundor. Trion består av Ipek, som alltid bidrar med flera skratt och aldrig säger nej till ett dansgolv, en solstråle i form av Lisa som med sin närvaro lyser upp vilket rum som helst och som alltid säger ja till nattmat på Max och Elin som med sin otroliga karisma blir vän med allt och alla oavsett om hon befinner sig på campus eller på ett svettigt dansgolv!

 

Elin och Lisa påbörjar till våren sin fjärde termin på Samhällsvetarprogrammet och hade den otroliga turen att få Ipek, som till våren pluggar sin tredje termin på 

Samhällsplaneringsprogrammet, som recce under invigningen 2021! Föreningen Samhällsvetarna förenar och är öppen för absolut alla! Vårt mål är att skapa en så trygg och rolig start på studentlivet som möjligt, med en välkomnande invigning med fokus på inkludering, öppenhet och självklart massa KUL! 

 

Efter en alldeles för lång tid av pandemi och restriktioner är vi svältfödda på socialt umgänge och ser fram emot att knyta nya vänskapsband och att dansa oss igenom Uppsala tillsammans med er! 

 

Elin: 

Jag kom till Uppsala hösten 2020, deltog i Samhällsvetarnas invigning och föll pladask! En inkluderande förening med fantastiska medlemmar fick mig att hitta hem i Uppsala! Jag hade världens bästa invigning och det ska du också få! Till våren påbörjar jag min fjärde termin och ska plugga Nationalekonomi B. Om ni inte ser mig på Ekonomikums bibliotek hittar ni mig förmodligen på ett dansgolv där de spelar musik jag kan sjunga i kör till, eller hemma där jag lagar massor av mat och experimenterar i mitt korridorkök!

 

Lisa: 

Hösten 2020 flyttade jag från trygga Örebro som nyfiken recce till Uppsala! Här togs jag genast emot av fantastiska faddrar, generaler och andra reccar på samhällsvetarnas invigning<3 Precis som många andra samvetare provar jag mig fram genom att plugga lite smått och gott! Hittills har jag hunnit plugga psykologi men nu blir det Statskunskap B till våren. Ni kommer antagligen stöta på mig på Ica Lutis, vid allas älskade falafelvagn dr. Falafel eller var som helst med en öl i handen! Ser ENORMT mycket fram emot denna invigning och att träffa er alla!!!

 

Ipek: 

Våren 2021 tog jag mitt pick och pack och flyttade till Uppsala för att läsa Samhällsplanerarprogrammet! I början var jag, som många andra, orolig över att inte lära känna några andra studenter i och med de hårda restriktionerna som var aktuella då. All oro  var dock i onödan för tänk att det löste sig så bra trots allt! Föreningen Samhällsvetarna höll en covid-säker invigning och jag lyckades träffa vänner för livet! Så ni behöver inte vara oroliga, föreningen tar emot er med öppna armar!<3 Vi kommer troligtvis stöta på varandra på campus Ekonomikum eller någon nationsklubb där jag hänger lite för ofta! Kul, kul, kul ska det bli! 

 

Ni är välkomna att kontakta oss på Facebook där vi heter “Samvetsgeneralerna” eller maila oss på: general@samvetarna.se 

Så en liten påminnelse: Inskrivningen till invigningen sker den 17/1 kl. 10-17 i Ekonomikum (exakt plats i Ekonomikum kommer ut på våra sociala kanaler). Invigningen börjar senare samma dag, kl. 18:00 i Hörsal 3 i Ekonomikum. 

 

Med spänning, förväntan och glädje välkomnar vi dig till Uppsala och Föreningen Samhällsvetarna Uppsala!

 

Varma kramar från oss!

Praktisk information

För att ta del av Uppsalas studentliv krävs ett nationskort vilket du får om du blir medlem i en av de tretton nationerna. Ett av de första evenemangen under invigningen kommer ske på nation och därför krävs nationskort, vilket gör det extra viktigt att nationskortet är fixat innan dess. För mer information om nationerna så kan du läsa sammanfattningarna i slutet av det här brevet. Vill du läsa mer om varje nation så gå in på www.uppsalastudent.com.


Gilla oss gärna på Facebook: ”Föreningen Samhällsvetarna Uppsala” så har ni en chans att redan innan terminsstarten lära känna föreningen. Där länkar vi även till vårt boktorg där ni kan köpa begagnad kurslitteratur. Men oroa dig inte om du inte har böckerna till första dagen, många av dina faddrar kommer vilja sälja sin gamla kurslitteratur eller kunna hjälpa dig att få tag i den. Det är även bra att som recentior gilla “Samvetsgeneralerna” på Facebook där information specifikt gällande invigningen postas. Där finns även en grupp som heter “Samvetarnas Invigning HT22” som en bör gå med i när en fått sitt invigningspass. Vår förening har också ett Instagramkonto: @samvetarna och för invigningen: 

@samvetsgeneralerna.

Föreningen Samhällsvetarna Uppsala är till för dig som läser ett samhällsvetenskapligt ämne vid Uppsala universitet.

Föreningens verksamhet bedrivs med fokus på fritid; att skapa en trevlig och oförglömlig tillvaro under studietiden för våra medlemmar genom diverse aktiviteter och event.

Vi anordnar exempelvis pubrundor, idrottsträningar, resor, mentorskapsträffar, föreläsningar och en underbar invigning varje termin. 

Vad gör vi?

"Jag började plugga i Uppsala direkt efter studenten och var, som säkert många av er, nervös inför vad det skulle innebära. Men bara några dagar in på min invigning kände jag att jag hittat min plats i Uppsala. Genom massa olika evenemang och ett gäng roliga människor kan jag garantera att det kommer finns någon eller något för dig som gör att den första tiden blir lite mindre läskig och mer pirrig och rolig i Uppsala."

Maja Rudin

Ordförande

Ladda ner appen Orbi via knapparna nedan & välj Föreningen Samhällsvetarna Uppsala:

Bli medlem här!

© Föreningen Samhällsvetarna 2022

 • Vit Facebook Ikon
 • Vit Instagram Ikon
 • Vit Spotify Ikon
Stolt huvudsponsor: