top of page
 • Vit Facebook Ikon
 • Vit Instagram Ikon
 • Vit Spotify Ikon

Välkommen till Uppsala!

Invigningen VT23

Käre recentiorer

Varmt välkommen till Uppsala universitet och ditt nya liv som student och medlem i Föreningen Samhällsvetarna. Hos oss kommer du få träffa underbara människor, uppleva en fantastisk gemenskap och bli en del av en härlig förening. Till och med vågar vi hävda att Föreningen Samhällsvetarna är den mysigaste studentföreningen i hela Uppsala. Du kommer få slita med otaliga tentor och oändlig studentlitteratur, men som medlem i föreningen är du aldrig ensam. Vi klarar det tillsammans och viktigast av allt, vi har kul på vägen! Föreningen brukar anordna många aktiviteter under terminen där du kan få en paus i plugget, möjlighet att fira en avklarad tenta eller bara umgås med andra sköna människor. 

 

För att ditt studentliv ska starta på bästa sätt ska du självklart delta i Föreningen Samhällsvetarnas invigning! Invigningen hjälper dig att lära känna din nya stad, dina nya vänner och ger dig även minnen för livet!

 

Vad händer egentligen under en invigning med Föreningen Samhällsvetarna? Nedan följer ett smakprov på vad som komma skall!

 

 • Din första, men absolut inte sista, pubrunda i Uppsala!

 • Häng på Uppsalas legendariska nationer!

 • En otrolig fulsittning med massa skratt!

 • Idrottsevent tillsammans med vårt fantastiska idrottsutskott!

 • En färgsprakande och oförglömlig gasque som avslutning på invigningen!

 • Och mycket, mycket mer! 

 

Inskrivningen börjar samma dag som dina studier, det vill säga 16 Januari på Ekonomikum, Kyrkogårdsgatan 10. Inskrivningen för er som läser samhällsvetarprogrammet sker mellan kl. 10-17 och för övriga kl 13-17 (exakt plats på Ekonomikum kommer ut via våra sociala medier när det närmar sig). Själva invigningen kommer sedan dra igång samma dag kl 18:00 på Ekonomikum i Hörsal 1. För att delta i de kommande fantastiska aktiviteterna behöver du det åtråvärda invigningspasset. Det kostar 715 kronor och det här är vad som ingår:

 

 • Kostnaden för invigningens aktiviteter!

 • Vår fantastiska sångbok till ett värde av 100 kronor!

 • En supersnygg tygpåse med föreningens logga innehållande smått och gott till ett värde av 100 kronor!

 • Medlemsavgiften för hela studietiden i Föreningen Samhällsvetarna Uppsala till ett värde av 100 kronor!

 • Biljetten till vår otroliga invigningsgasque till ett värde av 500
  kronor!

Som evenemangs- och betaltjänst använder föreningen en app som heter Orbi Campus, så se till att ladda ner appen och skapa ett konto för att kunna betala för ditt invigningspass. Vi hjälper mer än gärna till om det skulle uppstå några problem! Om det finns några oklarheter gällande inskrivningen eller betalningen så är det bara att skriva till “Samvetsgeneralerna” på Facebook.

Vi hoppas verkligen ni har möjlighet att komma på inskrivningen då det även är där ni får era insparkslag samt att vi så snart som möjligt vill träffa er alla! Kan ni av olika anledningar inte närvara går det att lösa genom att kontakta oss.

Generalerna

Generalerna är invigningens hängivna ledare som kommer ta er på en äventyrsfull inspark! 

Linus
Enderstad

Jag må ha bott i Uppsala större delen av mitt liv men de var inte förrän jag valde att plugga vidare och hittade denna underbara förening som jag hittade hem.

 Ira
Östman

För lite över ett år sedan hoppade jag på Finlandsfärjan och flyttade till Uppsala från andra sidan Östersjön, vilket är något jag absolut inte ångrar idag!

Ajla
Jakupovic

För bara 1.5 år sen flyttade jag från Dalarna för att bli student i Uppsala och medlem i Samvetarna, och det är något av de bästa
 valen jag gjort!!

Vilka är vi då?

Vilka är vi då? Invigningens generaler! Ajla Jakupovic, Linus Enderstad och Ira Östman heter vi som har planerat vårens invigning och vi är så otroligt taggade på att få följa med er genom era första veckor som studenter i Uppsala! Vi har alla varit nya nervösa studenter i Uppsala, vilket vi tre var för bara 1,5 år sedan! Vår trio har varit aktiva i Samvetarnas förening sedan vår första dag i Uppsala, genom projektgrupper, spex-uppträdanden och självklart på våran egna invigning. Vi alla tre studerar på Samhällsvetarprogrammet, men har valt lite olika inriktningar och på vägen träffat vänner som läser en rad olika ämnen. Vår fina förening är öppen för ALLA och vårt mål är att skapa en trygg, rolig och inkluderande invigning. Vi hoppas verkligen att ni alla vill komma och vara med och skapa en otrolig invigning tillsammans med oss!! Om ni har några frågor är ni jättevälkomna att höra av er till oss så hjälper vi er. Hör isåfall av er till Samvetsgeneralerna via Facebook eller Instagram!


Ajla:
För bara ett och ett halvt år sen valde jag att ta mitt pick och pack från Dalarna och påbörja min tid som student i Uppsala och som samvetare. Detta val är jag otroligt glad över, då jag fått lära känna så himla många fina människor i denna stad och denna förening! Under min studietid har jag läst utvecklingsstudier och nu till våren kommer jag kämpa mig igenom C kursen på fina fina campuset Gamla Torget 💙 Om jag inte pluggar hittar ni mig sjungandes karaoke på någon nation eller hemma framför tv:n där jag sträckkollar en serie (igen). ;) Det ska bli så kul att få lära känna er allihopa! :D


Linus:
Jag må ha bott i Uppsala större delen av mitt liv men de var inte förens jag valde att plugga vidare och hittade denna underbara förening som jag hittade hem. Samvetarna välkomnade mig med öppna armar och jag fick lära känna så många nya underbara människor. Nu i vår kommer jag läsa Freds- och Konfliktkunskap B som T4:a. När jag inte pluggar så kan ni hitta mig i världens sämsta spagat på någon av Uppsalas fina nationsklubbar, är jag inte ute och ränner kan ni hitta mig med en kopp te framför en Studio Ghibli film. Nu ser jag fram emot att träffa er nya reccar! <3


Ira:
Nu i vår ska jag precis som bästabästa Linus läsa Freds- och konfliktkunskap B. För ett och ett halv år sedan hoppade jag på Finlandsfärjan och flyttade till Uppsala från andra sidan Östersjön, vilket är något jag absolut inte ångrar idag! Samvetarna välkomnade mig direkt och jag visste att det var en förening jag ville stanna i! När jag inte pluggar hittar ni mig troligen där mina vänner är eftersom jag är så sällskapssjuk, eller på en nation ätandes på en smaskig hamburgare när jag inte har orkat laga fler matlådor :D Jag ser så otroligt mycket fram emot att träffa er allihop och tillsammans göra denna vår oförglömlig <33

Ni är välkomna att kontakta oss på Facebook där vi heter “Samvetsgeneralerna” eller maila oss på: general@samvetarna.se 

Så en liten påminnelse:
Inskrivningen till invigningen sker den 16/1 kl. 10-17 i Ekonomikum för dig som går samhällsvetarprogrammet och för övriga kl. 13-17 (exakt plats i Ekonomikum kommer ut på våra sociala kanaler). Invigningen börjar senare samma dag, kl. 18:00 i Hörsal 1 i Ekonomikum. 

Med spänning, förväntan och glädje välkomnar vi dig till Uppsala och Föreningen Samhällsvetarna Uppsala!

Varma kramar från oss!

Praktisk information

För att ta del av Uppsalas studentliv krävs ett nationskort vilket du får om du blir medlem i en av de tretton nationerna. Ett av de första evenemangen under invigningen kommer ske på nation och därför krävs nationskort, vilket gör det extra viktigt att nationskortet är fixat innan dess. För mer information om nationerna så kan du läsa sammanfattningarna i slutet av det här brevet. Vill du läsa mer om varje nation så gå in på www.uppsalastudent.com.


Gilla oss gärna på Facebook: ”Föreningen Samhällsvetarna Uppsala” så har ni en chans att redan innan terminsstarten lära känna föreningen. Där länkar vi även till vårt boktorg där ni kan köpa begagnad kurslitteratur. Men oroa dig inte om du inte har böckerna till första dagen, många av dina faddrar kommer vilja sälja sin gamla kurslitteratur eller kunna hjälpa dig att få tag i den. Det är även bra att som recentior gilla “Samvetsgeneralerna” på Facebook där information specifikt gällande invigningen postas. Där finns även en grupp som heter “Samvetarnas Invigning VT23” som en bör gå med i när en fått sitt invigningspass. Vår förening har också ett Instagramkonto: @samvetarna och för invigningen: 

@samvetsgeneralerna.

Föreningen Samhällsvetarna Uppsala är till för dig som läser ett samhällsvetenskapligt ämne vid Uppsala universitet.

Föreningens verksamhet bedrivs med fokus på fritid; att skapa en trevlig och oförglömlig tillvaro under studietiden för våra medlemmar genom diverse aktiviteter och event.

Vi anordnar exempelvis pubrundor, idrottsträningar, resor, mentorskapsträffar, föreläsningar och en underbar invigning varje termin. 

Vad gör vi?”Jag hoppas att du är taggad på vårens invigning, för det är jag! Jag minns hur pirrigt, spännande och nervöst allt kändes när jag själv började plugga här i Uppsala. Framförallt minns jag när jag, bara några dagar in på invigningen fick känslan av att jag verkligen hade hittat min plats. Insparken ger dig chansen att vara med på en massa olika evenemang, aktiviteter samt möta ett gäng roliga människor. Jag är säker på att vi kan hjälpa dig finna just din plats här i Uppsala.”

Louise Missirliu

Ordförande

 

Ladda ner appen Orbi via knapparna nedan & välj Föreningen Samhällsvetarna Uppsala:

Bli medlem här!

bottom of page