Malin Kristoffersson, Samvetare

Varför valde du att gå med i Föreningen Samhällsvetarna?

– Jag kom till Uppsala 2016 och läste frikurser när jag fick höra om Samhällsvetarprogramet och om hur du kan göra det till i princip vilken examen du vill, därför började jag plugga just det. Första dagen på föreläsningen var jag inte helt inställd på att gå med i föreningen och vara med under invigningen men jag träffade en tjej i klassen jag kände lite sen innan och bestämde mig för att ge invigningen en chans! Och detta ångrar jag inte för en sekund, och sen dess har jag själv varit fadder tre gånger för det är så himla roligt. Samvetarna är en relativt liten förening vilket gör att alla känner alla, alla är inkluderade och det är lätt att engagera sig. Redan efter första veckan kände jag mig hemma!

Har du varit engagerad i någon aktivitet eller projekt?

– Min tredje termin så fick jag höra av en i valberedningen att ingen sökt till PR-utskottet så jag kände varför inte! Jag hade en liten aning om hur Photoshop fungerade men lärde mig verkligen allt under tidens gång jag satt som ordförande för PR. Att engagera sig i Samvetarna är verkligen varken svårt eller jobbigt, utan bara kul då alla är lika mycket nybörjare och alla har kul tillsammans. Sedan har jag som sagt varit fadder massvis med gånger samt deltagit i skidresor och destination X och det är minst lika kul att bara hänga med utan att vara med i projektgrupper.

Nämn dina tre bästa saker med föreningen.

– Kanske låter klyschigt men människorna är det absolut bästa med föreningen, jag tror det är för att föreningen är liten som gör att man kommer alla så nära. Sen älskar jag att föreningen har så mycket projekt såsom invigningen, föreläsningar, idrottsträningar, en spexgrupp och fester för att bara nämna några.  En sista sak jag älskar med föreningen är hur enkelt det är att engagera sig, du kan komma med en idé om att skapa en podcast, ett band eller i princip vad som helst!

Har du något du vill säga till någon som funderar på att gå med i Föreningen Samhällsvetarna?

- GÖR DET! Du kommer inte ångra det en sekund! Det är verkligen upp till dig hur mycket du vill vara med och vad du vill göra. Och har du varit med bara en termin så är det absolut inte för lite för att söka till styrelsen, det är verkligen inte så svårt eller krävande som det verkar.