STYRELSEN HT21/VT22

DSC08591.jpg

ORDFÖRANDE

Maja Rudin 
ordforande@samvetarna.se

Maja heter jag och är Samvetarnas ordförande! Jag kommer från början från Stockholm men har dem tre senaste åren pluggat här i Uppsala och fått njuta av allt fint denna förening och underbara studentstad har att erbjuda! I våras skrev jag min kandidatuppsats i Statskunskap och ser nu framemot ett år av lite mindre krävande kurser och mycket föreningsarbete för att förgylla min sista tid i Uppsala. I föreningen har jag tidigare varit fadder ett flertal gånger, suttit i projektgrupper, varit toastmaster på gasquer, baler och fultsttningar, varit aktiv i vår spexgrupp och sist men inte minst varit vice ordförande i aktivitetsutskottet. Min nuvarande post som ordförande innebär att det är jag planerar och fixar styrelsemöten, föreningskollegium och aktiviteter för styrelsen samt har ett övergripande ansvar för föreningen och dess medlemmar.

Om ni undrar något allmänt om föreningen, vilken nation som lagar godast sittningsmat eller har något annat på hjärtat så tveka inte att hugga tag i mig på eko eller skicka iväg ett mail!

VICE ORDFÖRANDE

Hampus Håkansson

viceordforande@samvetarna.se

Tjenare! Mitt namn är Hampus Håkansson och jag är vice ordförande i föreningen. Jag kom till Uppsala HT19 efter att lämnat hemstaden Lund för att plugga statskunskap i en lika bra studentstad. Jag inleder nu mitt sista år på Samhällsvetarprogrammet men långt ifrån sista året i Uppsala.
 

Som vice ordförande är mitt ansvarsområde framförallt studiebevakning och studierelaterade frågor men jag hjälper även vår ordförande Maja med hennes arbete. Utöver studiefrågorna ansvarar jag även för samarbetet mellan vår förening och Uppsala studentkår genom att t.ex. sitta som representant i SAMSEK vilket även underlättar för att få en insyn i vad andra föreningar i Uppsala har för sig. Som ansvarig för studiebevakning innebär det även att det är mig ni kontaktar när ni har studierelaterade frågor och funderingar eller är på något sett missnöjda med en kurs (problem med lärare, bedömning av tenta, kursinnehåll eller i stort sett vad som helst). Oavsett vilket program eller kurs du läser hjälper jag dig, så tveka inte att kontakta mig! Det är bara att hugga fast mig när jag springer runt på Eko, Carro eller någon av våra kära nationer alternativ mejl eller Facebook!

SKATTMÄSTARE

Robert Spjern

ekonomi@samvetarna.se

Hej! Jag heter Robert Spjern och är föreningens skattmästare, jag sköter om föreningens ekonomi och redovisning. När jag inte betalar fakturor eller knappar in belopp i redovisningsprogram så rådgör jag med övriga styrelsen om ekonomiska frågor för vår verksamhet. Har tidigare varit revisor för föreningen och fadder för insparken våren 2020.

Jag är inne på min sjätte och sista termin där jag pluggar statskunskap C. Jag planerar att ta en kandidatexamen i statskunskap, men har även läst fred-och konfliktstudier samt nationalekonomi. Som född vid Vätterns södra kant är jag given medlem i Smålands nation av princip (du kan ta smålänningen ur Småland, men aldrig Småland ur smålänningen),

men syns kanske oftare på Norrlands nation i kön till Majs café och på deras paltfredagar. Vid sidan om studierna arbetar jag som föreståndare för ett studenthem i Luthagen.

När jag mot förmodan har fritid gillar jag att jaga, skjuta på måltavlor, dyka, lyssna på poddar och vandra i fina naturreservat.

DSC08594.jpg
DSC08576.jpg

SEKRETERARE

Josefine Malmström 

sekreterare@samvetarna.se

 

Hej! Jag heter Josefine Malmström och jag är föreningens sekreterare. Jag är på min tredje termin här i Uppsala som frikursare och jobbar mot en kandidat i PA. Att engagera mig inom föreningen var det ingen fråga om då jag får umgås med och bygga upp Uppsalas bästa förening. Förutom plugg och engagemang älskar jag allt med högtider och går all in med fester och pynt.

Som sekreterare i föreningen för jag protokoll på våra föreningsmöten så att alla medlemmar får möjlighet att ta del av det vi diskuterar och beslutar. Dessutom är jag ansvarig över föreningens medlemsregister - hör av dig till mig om du funderar på att bli medlem eller nyligen har bytt mailadress!

MENTORSKAPSANSVARIG

Melina Rosendahl

mentor@samvetarna.se

Hallå där! Mitt namn är Melina och jag är mentorskapsansvarig för Samhällsvetarprogrammet HT21 och VT22. Jag flyttade från hit från huvudstaden hösten 2020 då jag själv började på Samhällsvetarprogrammet. Världens bästa program om ni frågar mig då möjligheterna är enorma! Planen i dagsläget är att ta en ekonomikandidat men vem vet, imorgon kanske planen ändras.

Mentorskapen finns till för nya studenter på programmet under deras första termin, som vi alla vet kan vara lite knepig och överväldigande. På mentorskapsträffarna reder vi tillsammans ut frågetecken, klurar på gamla tentafrågor och diskuterar vetenskapshistorians alla kända gubbar. Sen får vi inte glömma hur vi har det trevligt ihop och fikar på kakor och kaffe.

I höst ser jag fram emot att få uppleva Uppsalas studentliv fullt ut, utan restriktioner om allt går väl. Jag har hört rykten om att det ska finnas dansgolv som bara spelar schlager, det är nog där ni kommer hitta mig!

DSC08634.jpg

Näringslivsutskottet

 

NÄRINGSLIVSUTSKOTTET

ORDFÖRANDE

Emelie Jakobsson Farazi

ordforande.naringsliv@samvetarna.se

Hej! Mitt namn är Emelie Jakobsson Farazi och jag är ordförande för näringslivsutskottet. Jag är inne på min femte termin och läser just nu företagsekonomi B. Det var i våras när jag hoppade på samhällsvetarprogrammet som jag fick upp ögonen för föreningen och började engagera mig.

Som ordförande i Näringslivsutskottet ansvarar jag tillsammans med Hanna för bland annat föreningens sponsorer, samarbetspartners och samshoppen. Om ni har några frågor eller idéer på vad ni vill att vi ska göra i näringslivsutskottet så tveka inte att höra av er! Mig hittar ni på eko, gymmet eller på någon av våra härliga nationer.

VICE ORDFÖRANDE

Tyra Nilsson 

naringsliv@samvetarna.se

Halloj! Hanna Johansson heter jag och är vice ordförande för Näringslivsutskottet. Jag är inne på min fjärde termin i Uppsala och ska bli någon slags beteendevetare/Leif GW Persson i slutändan. Trots det hittar ni mig såklart förr på Eko än på Blåsen.

Tillsammans med Emelie har jag kontakt med olika sponsorer, vår fina Samshop och planerar även lite spännande event. När jag inte donar med föreningen, jobb eller plugg är jag helst med några kompisar med tillhörande öl på Snärkan eller ute i de sörmländska skogarna med taxen Håkan.

DSC08960.jpg
DSC08942.jpg

UTBILDNINGSUTSKOTTET

ORDFÖRANDE

Tyra Nilsson

utbildning@samvetarna.se

Hej! Tyra Nilsson heter jag och sitter som ordförande i utbildningsutskottet. Jag läser min fjärde termin på samvetarprogrammet med planen att läsa till en ekonomie kandidat. Just nu tragglar jag mig igenom statistiken om ni ser mig stressad springa omkring i korridorerna på ekonomikum.

I utbildningsutskottet planerar jag de utbildningsrelaterade aktiviteterna tillsammans med Louise. Det kan röra sig om pluggstugor, spännande föreläsningar och debatter. När jag inte stressar runt på eko eller planerar event gillar jag att laga mat och hänga på nationerna såklart. Om ni har en fråga är det bara att höra av er till mig på mail eller komma fram till mig på fina fina eko!

VICE ORDFÖRANDE

Louise Missirliu Hakelius

Mitt namn är Louise och jag är vice ordförande för utbildningsutskottet. Jag går min tredje termin på samhällsvetarprogrammet och just nu pluggar jag freds- och konfliktkunskap. Jag ser fram emot att engagera mig i föreningen och tillsammans med Tyra, anordna både givande och roliga aktiviteter för alla föreningens fina medlemmar!

När jag inte hänger på Eko och läser om svårlösta konflikter eller organiserar vår nästa evenemang, brukar jag hänga på nation med mina vänner. Vi kanske ses där!

Utbildningsutskottet har massa roliga idéer som vi är taggade på att göra verkliga! Men om du, som medlem, har idéer får du jättegärna höra av dig till oss.

DSC08607.jpg

AKTIVITETSUTSKOTTET

ORDFÖRANDE

Lisa Ljungberg

ordforande.aktivitet@samvetarna.se

Lisa heter jag och är ordförande för aktivitetsutskottet. För tillfället studerar jag databaser och är inne på min femte termin som frikursare inom Medie- och Kommunikationsvetenskap vid Uppsala Universitet. Allra minst jag själv vet exakt vart det kommer leda mig i yrkeslivet, men utöver mina studier gillar jag att pumpa cloud rap i min lägenhet tillsammans med lite vänner, min katt Aramis och gärna med ett glas rödvin i högsta hugg.

Som ordförande för aktivitetsutskottet anordnar jag föreningens aktiviteter. Det rör sig om allt från baler, klubbar, resor, pubrundor och filmkvällar! Jag kommer, tillsammans med Edvin, att göra mitt yttersta för att skapa spektakel i samvetarnas förening under läsåret. Vill du vara med på denna resa, eller har du någon dunder idé? Hör gärna av dig!

VICE ORDFÖRANDE

Edvin Strid

aktivitet@samvetarna.se

Hej gänget! Jag heter Edvin och kommer vara Vice-ordförande i aktivitetsutskottet! Har precis påbörjat min femte termin i Uppsala på historikerprogrammet. Får ni någonsin chansen att läsa historia tycker jag att ni ska ta den, det är både roligt, bildande och viktigt. Mina favoritgrejer är rediga rövarkvällar, att stå i köket JÄTTElänge och stora koncept.

Under studieåret framöver så kommer jag och Lisa att anordna massa roliga grejer för er som är med i föreningen. Är det så att DU har någon toppen idé om vad man kan hitta på eller om du bara vill vara med och hjälpa till så tycker jag definitivt att du bör höra av dig till oss. Kram kram!

IDROTTSANSVARIGA

Vilma Öström

idrott@samvetarna.se
 

Mitt namn är Vilma Öström och jag är idrottsansvarig tillsammans med Oskar. Jag studerar lite frikurser här i Uppsala med fokus på ekonomi. Jag älskar föreningen och har ett stort intresse för idrottsaktiviteter, därav varför jag sökte till styrelsen. Som Idrottsansvarig är jag med och planerar idrotts- och hälsorelaterade evenemang inom föreningen. Vi har ganska fria händer angående vilka aktiviteter vi genomför, därför tycker vi att det skulle vara jättekul med önskemål om vilka aktiviteter medlemmarna i föreningen skulle vilja ha!

 

Var inte rädd att prova på någon ny sport eller att kontakta oss om ni har några funderingar eller önskemål!
 

Oskar Lörström

idrott@samvetarna.se

 

Hej! Namnet är Oskar Lörström och jag är tillsammans med Vilma idrottsansvarig. Jag läser samhällsplaneringsprogrammet och går nu under HT21 in på min fjärde termin här i Uppsala. Mig hittar ni på samvetarnas event, Eko eller valfri nation. Jag har tidigare varit fadder både en och två gånger och kände att det vore kul att engagera sig mer!


Som idrottsansvariga kommer vi att styra träningar och andra roliga idrottsaktiviteter. Har du någon idé på idrott, känner du att du vill hålla i en träning eller känner någon som vill, tveka inte att höra av dig!

DSC08653.jpg
DSC08668.jpg

PR-UTSKOTTET

ORDFÖRANDE

Felix Hessel

info@samvetarna.se

Tjenatjena, Felix heter jag och är ordförande i PR-utskottet tillsammans med Agnes. Jag läser för nuvarande kommunikationsvetenskap inom MKV via samhällsvetarprogrammet vilket dessutom är det jag planerar att ta min kandidat inom. Mina stora hobbies i livet gäller ofta det kreativa såsom musik, design och fotografi. Det blev därav naturligt för mig att söka PR-utskottet där jag får en bra plattform att utöva mina intressen samt lära känna en massa härliga människor.

Som PR-ansvarig har jag, tillsammans med Agnes, ansvaret för bland annat uppdateringar på sociala medier och hemsidan, designa inlägg och posters samt allt som kräver någon slags content-produktion.

VICE ORDFÖRANDE

Agens Aldenberg

info@samvetarna.se

Jag heter Agnes och är vice PR-ansvarig i föreningen tillsammans med Felix som är ordförande för PR. Jag är en frikursare som pluggar till en fil.kand i statskunskap. Just nu läser jag nationalekonomi A. Som PR-ansvarig ser jag tillsammans med Felix till så att hemsidan är uppdaterad med relevant information, håller våra digitala kanaler aktiva med info om allt roligt som händer i föreningen. Utöver det marknadsför vi också föreningen för att öka kunskapen om föreningen.

När jag inte pluggar eller håller på med PR för föreningen sitter jag på nation och ölar med kompisar, lagar mat eller myser i soffan hemma med te och serier.

GENERALERNA

Elin Stenmark

general@samvetarna,se

Jag kom till Uppsala hösten 2020, deltog i Samhällsvetarnas invigning och föll pladask! En inkluderande förening med fantastiska medlemmar fick mig att hitta hem i Uppsala! Jag hade världens bästa invigning och det ska du också få! Till våren påbörjar jag min fjärde termin och ska plugga Nationalekonomi B. Om ni inte ser mig på Ekonomikums bibliotek hittar ni mig förmodligen på ett dansgolv där de spelar musik jag kan sjunga i kör till, eller hemma där jag lagar massor av mat och experimenterar i mitt korridorkök!

Lisa Helander

general@samvetarna,se

Hösten 2020 flyttade jag från trygga Örebro som nyfiken recce till Uppsala! Här togs jag genast emot av fantastiska faddrar, generaler och andra reccar på samhällsvetarnas invigning<3 Precis som många andra samvetare provar jag mig fram genom att plugga lite smått och gott! Hittills har jag hunnit plugga psykologi men nu blir det Statskunskap B till våren. Ni kommer antagligen stöta på mig på Ica Lutis, vid allas älskade falafelvagn dr. Falafel eller var som helst med en öl i handen! Ser ENORMT mycket fram emot denna invigning och att träffa er alla!!!

Ipek Fekre

general@samvetarna,se

Våren 2021 tog jag mitt pick och pack och flyttade till Uppsala för att läsa Samhällsplanerarprogrammet! I början var jag, som många andra, orolig över att inte lära känna några andra studenter i och med de hårda restriktionerna som var aktuella då. All oro  var dock i onödan för tänk att det löste sig så bra trots allt! Föreningen Samhällsvetarna höll en covid-säker invigning och jag lyckades träffa vänner för livet! Så ni behöver inte vara oroliga, föreningen tar emot er med öppna armar!<3 Vi kommer troligtvis stöta på varandra på campus Ekonomikum eller någon nationsklubb där jag hänger lite för ofta! Kul, kul, kul ska det bli!

46fa29d2eaaeaa06a3ba74ac7238fb6c.jpeg