Styrelsen HT19/VT20

Presidium

Ordförande

Gustav Niläng

ordforande@samvetarna.se

Jag heter Gustav Niläng och är ordförande i Föreningen Samhällsvetarna. Min uppgift är leda styrelsens arbete mot nya stordåd, sammankalla och överse möten och ha övergripande ansvar för föreningen och vår verksamhet.

Jag påbörjar nu (HT19) min fjärde termin på samhällsvetarprogrammet och för mig väntar kurser som gör att jag främst kommer befinna mig på campus Gamla Torget. Kalla det Stockholmssyndrom, men jag har dock svårt att slita mig från Ekonomikum, så vi lär säkert ses där en hel del också. Tveka inte att hugga tag mig i korridoren för en pratstund om allt från föreningsärenden till Sadio Manés senaste drömmål eller huruvida Master of Puppets faktiskt är tidernas bästa samling låtar!

Vice ordförande

Isabelle Norén

viceordforande@samvetarna.se

Mitt namn är Isabelle Norén och jag är vice ordförande i Föreningen Samhällsvetarna.

I höst inleder jag mitt femte år med universitetsstudier varav min tredje termin vid Uppsala Universitet. Kommande termin kommer jag läsa en kurs i fred och konflikt samt en kurs i statistik som en del av mitt masterprogram. Om jag är på Eko hittar ni mig oftast i tryckeriet, man annars pluggar jag helst på Carro (Carolina Rediviva) eller Gamla Torget. Säg gärna hej om ni ser mig, med risk för att bli fast en stund då jag gillar att prata. Mycket.

 

Som vice ordförande bistår jag dels vår ordförande Gustav i hans arbete, men jag fungerar också som en mellanhand mellan föreningen och kåren. Dessutom sitter jag som representant i SAMSEK och STRUT, i syfte att skapa kontakt med andra föreningar samt se hur de arbetar och lägger upp sin verksamhet. Som vice ordförande har jag också det övergripande ansvaret för studiebevakning i föreningen, vilket innebär att ni kan komma till mig med alla utbildningsrelaterade frågor och funderingar. Det kan vara allt ifrån att ni är missnöjda med bedömningen av en tenta, kursinnehållet, eller vad som helst egentligen, så tar jag det vidare. Självklart går det kontakta mig gällande annat också, så gör jag vad jag kan för att hjälpa till. Det spelar naturligtvis ingen roll vilket program du går eller kurs du läser, inom Samhällsvetarna är vi allt ifrån samhällsvetare till naturgeografer och planerare, och alla lika välkomna!

 

Det kommande året kommer jag försöka föra facklan vidare i samma anda som min företrädare. Ambitionen är att vi ska ha så roligt det bara går och skapa en förening där samtliga medlemmar utvecklas till sin fulla potential!

Sekreterare

Lovisa Snickars

sekreterare@samvetarna.se

 

Mitt namn är Lovisa Snickars och jag är föreningens sekreterare! Jag läser just nu mitt andra år på samhällsvetarprogrammet. Planen är att ta en kandidat i statskunskap men till hösten pluggar jag hållbar utveckling och franska. Både miljöfrågor och det franska språket ligger mig varmt om hjärtat så ser fram emot höstterminen!

 

Som föreningens sekreterare ansvarar jag för att hålla medlemsregistret uppdaterat samt att föra protokoll under styrelsemötena. Hör av er till mig om du bytt mailadress eller vill förlänga ditt medlemskap efter de fem år som ingår i medlemsavgiften så löser jag det!

Skattmästare

Kristina Bokström

ekonomi@samvetarna.se

Hej! Jag heter Kristina Bokström och pluggar min 5:e termin på Uppsala universitet och min 3:e termin på samhällsvetarprogrammet. Min plan är att ta en ek. kand. med huvudämne i nationalekonomi. Jag läser just nu statistik, så ni kan antagligen hitta mig sena kvällar på eko i försök att lösa ut sannolikheter för de mest osannolika händelser.

 

Ganska förståeligt är kanske därför att jag är skattmästare i Föreningen Samhällsvetarna, där min huvudsakliga uppgift är att hålla koll på och bokföra alla föreningens in och utgifter. Det gör också att en av mina mindre roliga uppgifter är att sätta stopp för föreningens lite mer storslagna och grandiosa planer och ta ner resten av föreningen på jorden och styra dem i mer ekonomiskt överkomliga riktningar. 

 

För övrigt har jag kanske föreningens största FOMO så vi lär ses på de flesta av föreningens event. Men vill du ha kontakt med mig tidigare tveka inte att haffa mig i korridoren på eko eller via mailen ovan!

Utbildningsutskottet

utbildning@samvetarna.se

Ordförande

Isabel Duchens-Harnisch

Mitt namn är Isabel och jag är ordförande för utbildningsutskottet. Jag är väldigt intresserad av politik och läser min tredje termin inom samhällsvetarprogrammet, där jag satsar på att ta en pol kand. 

 

Jag och Fatima är ett självutnämnt power couple och som ansvariga för utbildningsutskottet annordnar vi föreläsningar, pluggstugor och andra roliga event. Vårt utskott har utrymme för mycket kreativa förslag. Har ni några frågor, förslag på ett event är det bara att skicka iväg ett mejl eller greppa tag om oss på eko!

Vice ordförande

Fatima Behi

Fatima heter jag och är vice ordförande för utbildningsutskottet. Jag ska börja min andra termin på samhällsplaneringsprogrammet nu HT19. Jag är skåningen som alltid haft sikte på att plugga i Lund, men efter att ha bott i Stockholm ettag hamnade här i Uppsala istället, vilket jag inte ångrat en sekund! 

 

I våras så hade jag en jättefin start i föreningen och jag bestämde mig tidigt för att jag ville fortsätta engagera mig i den. Det ska bli så kul att få va en del av styrelsen och att få leda arbetet i vårt utskott tillsammans med Isabel! 

 

Om ni har några frågor, funderingar eller kanske önskemål om någon speciell aktivitet som är utbildningsrelaterad så var inte rädda för att slänga iväg ett mejl eller komma fram på Eko. Jag är rätt snäll! ;)

Mentorskapsansvariga

mentor@samvetarna.se

Signe Rudhe

Signe heter jag och är mentorskapsansvarig. Till hösten 2019 börjar jag min tredje termin på Samhällsvetarprogrammet och kommer då att läsa statistik och förvaltningsrättslig översiktskurs. Mycket spännande. Utöver plugg och engagemang i föreningen spenderar jag min tid på nationer, ute i löpspåret eller hemma med vänner. Jag brinner för miljöfrågor och är en fena på musikquiz.

 

Som mentorskapsansvarig styr jag upp mentorsträffar tillsammans med mentorerna och ni som läser samhällsvetenskapliga grundkursen. Det är ett ypperligt tillfälle att få hjälp med plugget i en schyst miljö med sina vänner.

Fanny Gunnarsson

Näringslivsutskottet

naringsliv@samvetarna.se

Ordförande

Anastasija Poprjaduhha

ordforande.naringsliv@samvetarna.se

Vice ordförande

Emma Andersson

Jag heter Emma Andersson och är vice ordförande för näringslivsutskottet. Jag går just nu min tredje termin på samhällsvetarprogrammet och läser statistik och förvaltningsrätt. Nu passar jag på att göra så mycket som möjligt med föreningen innan jag (förhoppningsvis) åker på utbyte hösten 2020! Som vice ordförande i näringslivsutskottet har jag framförallt kontakt med föreningens samarbetspartners och sponsorer. Utöver det ansvarar jag och Anastasija för ansökningar om bidrag och sponsring för föreningens olika evenemang. När jag inte tjatar om spons spenderar jag gärna min tid hemma med ett korsord eller på nation med 04-släpp.

Aktivitetsutskottet

aktivitet@samvetarna.se

Ordförande

Benjamin Samuelsson

ordforande.aktivitet@samvetarna.se

Vice ordförande

Maja Rudin

Idrottsansvariga

idrott@samvetarna.se

Maja Lundquist

Sebastian Runbom

Jag heter Sebastian Runbom och går andra terminen på samhällsvetarprogrammet. Jag är en väldigt aktiv person och har tränat många idrotter, så under min period som idrottsansvarig kommer vi ha en diversifierad träning och om du har några önskemål på vad du vill göra vid dessa tillfällen så är det bara att höra av sig. På min fritid så gör jag inte mycket annat än att träna (ofta med hunden) och försöka umgås med vänner när tiden ges. 

 

Jag är jättetaggad på detta uppdrag och är 100 % säker på att vi kommer ha superroligt på våra träningstillfällen samt att det kommer vara en fantastisk möjlighet att testa nya idrotter och lära känna nya personer!

Generaler

general@samvetarna.se

Malin Kristoffersson

Malin heter jag och är en av två generaler detta år! Från Tyresö i Stockholm har jag för snart fyra år sedan tagit mitt pick och pack och flyttat till Uppsala. Jag är samhällsvetare i grunden men nationalekonom i smyg. Med flera fadderskap på nacken tänkte jag inte släppa föreningen och invigningen i första taget! Jag och Julia är ansvariga för invigningen och för att se till att faddrar och reccar har så kul som möjligt!

Julia Emanuelsson

Julia heter jag, är en stolt skåning som har breddat sina vingar genom att börja studera i Uppsala. Med genusvetenskap och mediestudier i studiebagaget sätter jag ihop min egna kandidat, för att i framtiden kunna göra ett arbete som kombinerar jämställdhetsfrågor med den digitala världen.

Det roligaste med studietiden är helt klart är att engagera sig i alla aktiviteter som Samvetarna ger möjlighet till - som att vara General! Ett fadderskap räckte inte för att göra mig nöjd och jag och Malin tycker generalandet är kalaskul. Med mycket planering och koll på läget hoppas vi ni reccar och faddrar tycker invigningen är lika rolig som vi gör!

PR-utskottet

info@samvetarna.se

Ordförande

Jakob Sundin

Jakob Sundin heter jag som är ordförande i PR-utskottet. Under hösten började jag min sjätte och sista termin på Samhällsvetarprogrammet, med Statskunskap som huvudämne. Jag fullkomligen älskar att pyssla med grafisk design och videoproduktion, så att ansvara för föreningens kommunikation passar mig helt perfekt!

Vice ordförande

Claudia Kynman

Mitt namn är Claudia och jag läser min femte termin nu hösten 2019. Jag har tidigare läst fristående kurser och sedan hoppade jag på samhällsvetarprogrammet och tänker ta min kandidat inom samhällsgeografi. Ursprungligen kommer jag från Umeå, så vill du prata om hur man EGENTLIGEN uttalar siffran ”sju”, kom till mig! Jag har alltid haft ett stort intresse av text och formgivning av alla dess slag och som vice i PR-gruppen har jag (och Jakob) hand om hur föreningen syns utåt via dess olika kanaler. Skriv till oss om du behöver hjälp med något, eller har tips på hur vi kan förmedla information för att nå ut till er på bästa sätt!

Fotograf

Laura Aslami

fotograf@samvetarna.se

Hej! Mitt namn är Laura Aslami och jag är inne på termin 2 av samhällsvetarprogrammet, där jag tänkte läsa nationalekonomi som huvudämne. Jag valde att söka till posten som fotograf för att jag tycker om att fota på fritiden. I min roll ansvarar jag för att fota på evenemang som föreningen anordnar. Tveka inte att höra av dig om du undrar något över mitt arbete!

STOLT HUVUDSPONSOR:
AkademikerfSSR 2015 H vit text RGB.png
  • Facebook - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle
  • Spotify - Vit Circle
info@samvetarna.se
Föreningen Samhällsvetarna
c/o Kulturgeografiska institutionen 
Box 513 
751 20 Uppsala

 • © Föreningen Samhällsvetarna Uppsala 2019  •