STYRELSEN HT20/VT21

ORDFÖRANDE

Malin Kristoffersson 
ordforande@samvetarna.se

Malin heter jag och är föreningens ordförande! Jag kom till Uppsala för snart 5 år sedan från Tyresö i Stockholm och tänker inte lämna världens bästa studentstad och förening i första taget! Jag är samhällsvetare i grunden men nationalekonom i smyg och skriver just nu min c-uppsats. I föreningen har jag varit fadder ett flertal gånger, suttit i PR-utskottet, varit general och nu sitter jag som ordförande! Det är jag som planerar och fixar styrelsemöten, föreningskollegium och aktiviteter för styrelsen samt har ett övergripande ansvar för föreningen och dess medlemmar. Det kan låta torrt men det är väldigt kul! 

 

Har ni allmänna frågor om föreningen, hur man tar en 3-årig kandidat på 5 år eller bara någon fundering tveka inte att ta tag i mig på eko, på nation eller på mail eller facebook!

VICE ORDFÖRANDE

William Lundell

viceordforande@samvetarna.se

Mitt namn är William Lundell och jag är vice ordförande i föreningen. Under HT20 påbörjar jag min fjärde termin på samhällsvetarprogrammet. Tidigare terminer har jag läst freds- och konfliktstudier men den här terminen pluggar jag statskunskap.  

 

I min roll som vice ordförande är jag huvudsakligen ansvarig för studiebevakning och studierelaterade frågor men bistår även vår ordförande Malin i hennes arbete. Jag ansvarar för samarbetet mellan vår förening och Uppsalas studentkårer genom att bland annat sitta som representant i SAMSEK, vilket även ger mig möjligheten att samarbeta med och få insyn i andra föreningar. Som ansvarig för studiebevakning innebär det även att det är mig ni kontaktar när ni har studierelaterade frågor och funderingar eller är på något sett missnöjda med en kurs (problem med lärare, bedömning av tenta, kursinnehåll eller i stort sett vad som helst). Oavsett vilket program eller kurs du läser hjälper jag dig, så tveka inte att kontakta mig!

SEKRETERARE

Moa Wahlborg

sekreterare@samvetarna.se

 

Hej! Namnet är Moa Wahlborg och jag är föreningens sekreterare. Jag är på andra året av Samhällsvetarprogrammet och skrapar ihop till en pol kand. När det inte råder pandemi hittas jag allt som oftast på Värmlands biblioteksdansgolv eller drickandes cider (aldrig öl) på Taket. En bakissöndag finner du mig antingen krängandes allsköns snus på willys eller hemma med en bra bok och en flaska pepsi max.

 

I egenskap av sekreterare så skriver jag protokoll på alla styrelsemöten så att medlemmar får möjlighet att ta del av det vi diskuterar och beslutar. Dessutom är jag ansvarig över föreningens medlemsregister - hör av dig till mig om du funderar på att bli medlem eller nyligen har bytt mailadress! 

SKATTMÄSTARE

Kristina Bokström

ekonomi@samvetarna.se

Hej! Jag heter Kristina Bokström och pluggar min 7:e termin på Uppsala universitet och min 5:e termin på samhällsvetarprogrammet. Min plan är att ta en ek. kand. med huvudämne i nationalekonomi. Jag läser just nu miljöekonomi, så ni kan antagligen hitta mig sena kvällar på eko i försök att lösa ut sannolikheter för de mest osannolika händelser.

 

Ganska förståeligt är kanske därför att jag är skattmästare i Föreningen Samhällsvetarna, där min huvudsakliga uppgift är att hålla koll på och bokföra alla föreningens in och utgifter. Det gör också att en av mina mindre roliga uppgifter är att sätta stopp för föreningens lite mer storslagna och grandiosa planer och ta ner resten av föreningen på jorden och styra dem i mer ekonomiskt överkomliga riktningar. 

 

För övrigt har jag kanske föreningens största FOMO så vi lär ses på de flesta av föreningens event. Men vill du ha kontakt med mig tidigare tveka inte att haffa mig i korridoren på eko eller via mailen ovan!

IMG_6995.jpg
IMG_6873.jpg

UTBILDNINGSUTSKOTTET

ORDFÖRANDE

Amanda Odeen

utbildning@samvetarna.se

Jag heter Amanda och är ordförande för utbildningsutskottet. Just nu läser jag fred och konflikt efter två terminer av litteraturvetenskap här i Uppsala. Som ordförande i utbildningsutskottet kommer jag tillsammans med Matilda anordna bland annat pluggstugor, föreläsningar och en kulturcirkel!   

 

I utbildningsutskottet har vi ganska fria händer så länge våra event är utbildningsrelaterade! Håll utkik efter vår projektgrupper om du är sugen på att delta extra aktivt i utbildningsutskottet! 

VICE ORDFÖRANDE

Matilda Lundh

Mitt namn är Matilda och jag är vice ordförande i utbildningsutskottet. Till hösten läser jag min fjärde termin på samhällsplanerarprogrammet. Sedan jag blev introducerad för föreningen har jag valt att engagera mig som fadder två terminer tills jag nu kände att det var dags att testa något nytt inom föreningen. Jag ser fram emot att få vara en del av styrelsen och att tillsammans med Amanda arrangera givande och roliga utbildningsrelaterade event för er medlemmar!

 

Om ni har några frågor, funderingar eller ideér på vad ni vill att vi i utbildningsutskottet ska hitta på så tveka inte att höra av er på mailen eller komma fram till oss på eko, där vi oftast hänger om dagarna!  

 

MENTORSKAPSANSVARIG

Jenny Blomqvist

Jag heter Jenny och är mentorskapsansvarig för Samhällsvetarprogrammet HT20 och VT21. För tillfället läser jag min tredje termin på programmet vilket för min del innebär en hel termin statistik. Två strängar på min lyra är att jag är diplomerad friskvårdsmassör och också certifierad divemaster!

Mentorskapet finns till för nya studenter på programmet under deras första termin, som vi alla vet kan vara lite knepig och överväldigande. Tillsammans hjälper vi mentorer till med plugget medan vi fikar och har det gött ihop.

Näringslivsutskottet

 

NÄRINGSLIVSUTSKOTTET

ORDFÖRANDE

Nora Grosselius 

ordforande.naringsliv@samvetarna.se

Halloj! Nora Grosselius heter jag och påbörjar nu min tredje termin här i Uppsala på Samhällsvetarprogrammet. Nu i höst kommer jag att läsa statistik och förvaltningsrätt då jag satsar på att ta en pol.kand. Oftast hittar ni mig på Carro eller Gamla Torget, bli inte förvånade om ni ser mig svära över olika mattetal eller lagböcker… När jag inte pluggar hittar ni mig istället flåsandes ute i löparspåret eller ute på en nation med en öl i handen, det är 50/50. Som ordförande i Näringslivsutskottet ansvarar jag tillsammans med Tyra bland annat över kontakt med sponsorer och samarbetspartners, evenemang inom näringsliv och Samshopen! 

VICE ORDFÖRANDE

Tyra Nilsson 

naringsliv@samvetarna.se

Tyra Nilsson heter jag och är vice ordförande för näringslivsutskottet. Jag går min andra termin på samhällsvetarprogrammet och för tillfället läser jag nationalekonomi. I våras upptäckte jag vilken rolig förening samvetarna är och bestämde mig därför att jag fortsätta engagera mig. Som vice ordförande i Näringslivsutskottet sköter jag bland annat kontakten med föreningens samarbetspartners och sponsorer. När jag inte pluggar eller jobbar med sponsen hänger jag gärna på nationerna med en öl eller två.

IMG_6958.jpg
IMG_6939.jpg

AKTIVITETSUTSKOTTET

ORDFÖRANDE

Stina Meyerson

ordforande.aktivitet@samvetarna.se

Mitt namn är Stina och jag är ordförande för aktivitetsutskottet. Jag är inne på min femte termin här på Uppsala Universitet och har läst både Retorik och Medie- och Kommunikationsvetenskap: Journalistikstudier som fria kurser. Just nu är det C-kursen i MKV som gäller och efter det tänker jag mig någonting lätt&roligt&okomplicerat för att min kandidatexamen ska bli klappad och klar! Utöver studierna jobbar jag lite med skrivande, äter gärna trevlig pasta och hänger på hiphop-golven (pre-covid).

 

Som ordförande för aktivitetsutskottet anordnar jag, tillsammans med Jakob, föga förvånande föreningens aktiviteter. Det kan vara allt från pubrundor, baler, klubbar och gasquer till resor, temadagar och quiz. Nu under rådande omständigheter ser ju situationen lite annorlunda ut, men vi ska göra vårt bästa för att ge alla samvetare ett så roligt läsår som möjligt! Vill du vara med och arrangera ett event, eller har någon superduperidé vi inte borde missa? Hör av dig! Det blir kul!

VICE ORDFÖRANDE

Jakob Bergentoft 

aktivitet@samvetarna.se

Jag heter Jakob Bergentoft och jag är vice ordförande för aktivitetsutskottet. Jag pluggar min tredje termin och läser till en politisk kandidat. Den här terminen läser jag Statskunskap A.

Det jag gillar mest av allt i Uppsala är nationernas dansgolv, vilka ju blir svåra att nyttja i dagsläget men till dess filar jag på mina dansmoves så hoppas jag att vi ses där snart. När jag är utanför Uppsalas gränser är skidåkning det jag brinner för mest så jag hoppas även att vi kan avnjuta en öl och lite manchesteråkning tillsammans under Samvetarnas årliga resa till Åre. 

 

Min roll som vice i utskottet är att, tillsammans med Stina, arrangera olika evenemang och resor. I det arbetet finns det en stor frihet och utrymme för att utnyttja sina kreativa förmågor vilket jag verkligen uppskattar. I övrigt sätter jag ihop olika projektgrupper för de aktiviteter som vi anordnar. Om du är intresserad av att vara med och anordna alla roliga saker som vi gör i Samvetarna. Hör gärna av dig isåfall! Er input betyder jättemycket.

Idrottsansvariga

Fanny Gunnarsson

&

Johan Persson

idrott@samvetarna.se

 

Hallå hallå! Johan och Fanny här och det är vi som är föreningens idrottsansvariga detta läsår. Förutom några gästspel under invigningen så kommer vi att styra träningar för föreningens medlemmar. Träningarna kommer bestå av alla möjliga typer av idrotter och vi tar tacksamt emot önskemål från er! Vi söker även efter stjärnor inom föreningen (även utom om ni har kontakter) som vill hjälpa oss att hålla i de idrotter vi inte själva riktigt bemästrar. Så håll utkik på föreningens sociala medier där vi utlyser träningarna vecka för vecka. Förutom en skön flykt från plugget så är träningarna även ett kul sätt att lära känna fler inom föreningen! Fyll vattenflaskan och på med svettbanden så ses vi!

IMG_7008.jpg

 

PR-Utskottet

ordförande

Fanny Jansson
info@samvetarna.se

Fanny heter jag och är ordförande i PR-utskottet. Förra hösten började jag här på Uppsala universitet, efter att läst en kandidat i media och kommunikation i Jönköping. Det här året är planen att avsluta studietiden med en magisterkurs i journalistik, sen väntar förhoppningsvis vuxenlivet och ett riktigt jobb (men som jag kommer sakna studentlivet)! 

Förutom att dricka öl på nation och gå på pass på Friskis brukar jag jobba med olika reklam- och filminspelningarna. Himla roligt extrajobb! Och såklart, spendera en och annan timme med att fixa med det visuella till Samvetarna. Perfekt för mig som gillar att få utlopp för min kreativa sida! Har ni några tips eller idéer på hur vi kan förbättra Samvetarnas kommunikation är det bara att hojta!  

Vice ordförande

Matilda Sarri Mehr​

info@samvetarna.se

Hallå mitt namn är Matilda och jag är Vice PR för föreningen. Jag läser just nu min 4:e termin på samhällsplaneringsprogrammet. Under min tid här i Uppsala har jag engagerat mig som bland annat fadder och mentor för samhällsplanerna, men nu har jag tillslut valt att ansluta mig till styrelsen och föreningens PR-utskott. Jag tycker likt Fanny att det är superkul att få vara kreativ med färg och form, så vice ordförande i PR kan jag kombinera intresse med arbete.  Bättre än så kan det ju inte bli?!

fotograf

Vilma Ludvigsson

​fotograf@samvetarna.se

Hej! Mitt namn är Vilma Ludvigsson och jag är läser min andra termin på samhällsplanerarprogrammet. Jag valde att söka till posten som fotograf för att jag tycker det är så roligt att fotografera och fånga glada människor på bild. I min roll ansvarar jag för att fota på evenemang och tillställningar som föreningen anordnar. Hör mer än gärna av dig om du har några frågor eller funderingar gällande arbetet! 

generalerna

Isac Jonsson

general@samvetarna,se

Isac heter jag och är general tillsammans med Joel och Emma. Vår uppgift är att hålla i invigningen och att tillsammans med faddrarna ge reccarna en superkul första tid här i Uppsala. När jag inte är med på insparkens alla aktiviteter pluggar jag för en kandidat i nationalekonomi. Det var två år sedan jag lämnade hemstaden Nyköping för Uppsala och har inte ångrat det för en sekund.

Joel Lomäng

general@samvetarna,se

Joel heter jag och kommer från Sollentuna i Stockholm. Jag är inne på min fjärde termin här i Uppsala och läser på samhällsvetarprogrammet där jag tänker ha nationalekonomi som huvudämne. Jag har varit engagerad i föreningen tidigare som fadder och fick äran att denna höst vara general tillsammans med Emma och Isac. Jag gillar verkligen denna förening och brukar vara med på de flesta evenemang som Samvetarna gör. Det är också superroligt att vara general!

Emma Pettersson

general@samvetarna,se

Det är jag som är Emma och är en av tre generaler denna speciella höst. Jag är en frikursare som nu varit i Uppsala nu i 1,5 år och har mitt sikte inställt på en kandidatexamen i samhällsgeografi.

 

Att vara en del av samvetarna är det bästa som finns och i den här föreningen existerar det inte en enda tråkig stund! När insparken är slut finns det massa med roliga aktiviteter att ta sig för och en otrolig gemenskap för resten av studietiden. Dessutom går det att engagera sig i studentlivet vilket är fantastiskt roligt och mycket lärorikt, så ta chansen att göra det i samvetarna.

 

Vi alla tre hoppas att få träffa er på föreningens kommande evenemang!

IMG_6893.jpg