VÄLKOMMEN TILL

SAMVETARNA

Låt studentlivet börja.

Scrolla ner

VAD VI GÖR

Föreningen Samhällsvetarna Uppsala är till för dig som läser ett samhällsvetenskapligt ämne vid Uppsala universitet.

 

Föreningens verksamhet bedrivs med fokus på fritid; att skapa en trevlig och oförglömlig tillvaro under studietiden för våra medlemmar genom diverse aktiviteter och event.

Vi anordnar exempelvis pubrundor, idrottsträningar, resor, mentorskapsträffar, föreläsningar och en underbar invigning varje termin.

 

INVIGNINGEN

För att ditt studentliv ska starta på bästa sätt ska du självklart delta i Föreningen Samhällsvetarnas invigning. Invigningen hjälper dig att lära känna din nya stad, dina nya vänner och ger dig även minnen för livet. Detta år är självklart invigningen anpassad efter de rådande riktlinjerna till följd av Covid-19. 

En liten försmak av vad som komma skall:

 • Gemensamma utomhusaktiviteter med alla nya medlemmar, quiz, lekar, spex, fest och mycket mer!

 • Idrottsevent där du får lära känna föreningens idrottsutskott!

 • En möjlighet att lära känna alla andra medlemmar under våra fadder- och ölisrundor!

 • Chans att engagera sig i vår fantastiska studentförening och få kompisar för livet!

 

Invigningen drar igång samma dag som studierna; 31 augusti på Ekonomikum (Kyrkogårdsgatan 10) kl 18 och pågår 4 veckor framöver. För att delta i dessa fantastiska aktiviteter behöver du även det åtråvärda invigningspasset. Det kostar 300 kronor och detta är vad som ingår:

 

 • Kostnaden för alla invigningens aktiviteter

 • Vår fantastiska sångbok till ett värde av 100 kronor

 • En supersnygg tygpåse med föreningens logga som är värd 50 kronor

 • Medlemsavgiften för hela studietiden i Föreningen Samhällsvetarna Uppsala till ett värde av 100 kronor

 

Invigningspasset ska betalas till PlusGiro 400715-9 eller till swish nr 123 451 31 56. Glöm inte att ange för- och efternamn i betalningen! Du kan också köpa invigningspasset på Ekonomikum under måndagen den 31/8 mellan kl 10-17.

Schemat för invigningen kommer i samband med första dagen.

 

Lite info inför den nya tiden som student i Uppsala:

För att ta del av Uppsalas studentliv krävs även ett nationskort vilket ni får om ni blir medlemmar i en av de tretton nationerna. Smidigast är om ni blir medlemmar i en nation innan den 31:a augusti, annars hjälper självklart någon av era faddrar er med detta. Vill ni läsa mer om varje nation så gå in på www.uppsalastudent.com.

 

Följ oss på Instagram (Samvetarna) och gilla oss på Facebook (Föreningen Samhällsvetarna Uppsala) så har ni en chans redan innan terminsstarten att spana in andra medlemmar och hitta nya vänner. Där länkar vi även till vårt boktorg där ni kan köpa begagnad kurslitteratur. Men oroa dig inte om du inte har böckerna till första dagen, många av dina faddrar kommer vilja sälja sin gamla kurslitteratur eller kunna hjälpa dig att få tag i den.

 

generalerna

Vi har alla varit nya studenter i Uppsala och suttit med nervösa magar, möjligt lik din, inför första dagen!

Isac och Joel hamnade i samma lag under invigningen 2019 och sedan dess har de varit oskiljaktiga från varandra och från Föreningen Samhällsvetarna. Hösten därefter engagerade de båda sig som faddrar i samma lag och i motståndarlaget mötte de tillslut Emma som kom som recce den hösten. Emma föll pladask för den familjära föreningen och tog första chansen att engagera sig i styrelsen. Under Samvetarnas resa till Prag fann de varandra men det var inte förens efter att alla tre varit faddrar under våren som det stod klart att de var en dundertrio! Därefter har vi tillsammans spelat innebandy, hängt på nation tills stängning, engagerat oss i Samvetarnas förening och tagit varje chans vi fått för att delta i Samvetarnas evenemang och gemenskap! Nu är vi redo att köra igång höstens speciella men också oförglömliga invigning tillsammans!

Emma:

Efter att ha korsat Östersjön våren 2019 tog sig den vilsna gotlänningen Emma till Uppsala där hon sätter ihop sin egen kandidat i socialpsykologi, samhällsgeografi och hållbar utveckling. Kvar sist och svettigast på klubbarnas dansgolv hittar ni förmodligen Emma, redo för nattkäk.

Joel:

Från Sollentuna i Stockholm intog Joel Uppsala våren 2019 och började på just Samhällsvetarprogrammet. Han planerar att ta en Ekonomi och en Politiciskanditat med nationalekonomi som huvudämne. Ni hittar Joel oftast på dansgolvet pumpandes med armarna i luften tills stängning.

Isac:

Anlände till Uppsala för 2 år sedan efter att ha lämnat sin hemstad Nyköping. Även Isac läser en ekonomikandidat med nationalekonomi som huvudämne via Samhällsvetarprogrammet. På helgerna hittar ni honom på det gasque-släpp som har öppet längst och under veckodagarna infinner han sig på Snerikes eller Stocken. .

Om du har några frågor, om precis vad som helst, tveka inte att kontakt oss. Vi är snälla och svara mer än gärna på frågor! Det är framförallt oss ni ska vända er till om ni har frågor kring invigningen som drar igång första dag på terminen. 

Ni är välkomna att maila oss på: general@samvetarna.se eller instagramprofilen "samvetsgeneralerna".

Varför Samvetarna?

 

MALIN KRISTOFFERSSON

Ordförande

Kanske låter klyschigt men människorna är det absolut bästa med föreningen, jag tror det är för att föreningen är liten som gör att man kommer alla så nära. Sen älskar jag att föreningen har så mycket projekt såsom invigningen, föreläsningar, idrottsträningar, en spexgrupp och fester för att bara nämna några.  En sista sak jag älskar med föreningen är hur enkelt det är att engagera sig, du kan komma med en idé om att skapa en podcast, ett band eller i princip vad som helst!

BLI MEDLEM

i Föreningen Samhällsvetarna Uppsala

 • Black Facebook Icon
 • Black Instagram Icon
 
STOLT HUVUDSPONSOR:
AkademikerfSSR 2015 H vit text RGB.png
KONTAKT:
E-post:
 info@samvetarna.se
Adress:
Föreningen Samhällsvetarna
c/o Kulturgeografiska institutionen 
Box 513 
751 20 Uppsala
 • Facebook - Vit Circle
 • Instagram - Vit Circle
 • Spotify - Vit Circle

 • © Föreningen Samhällsvetarna Uppsala 2019  •