VÄLKOMMEN TILL

SAMVETARNA

Låt studentlivet börja.

Scrolla ner

VAD VI GÖR

Föreningen Samhällsvetarna Uppsala är till för dig som läser ett samhällsvetenskapligt ämne vid Uppsala universitet.

 

Föreningens verksamhet bedrivs med fokus på fritid; att skapa en trevlig och oförglömlig tillvaro under studietiden för våra medlemmar genom diverse aktiviteter och event.

Vi anordnar exempelvis pubrundor, idrottsträningar, resor, mentorskapsträffar, föreläsningar och en underbar invigning varje termin.

 

INVIGNINGEN

För att ditt studentliv ska starta på bästa sätt ska du självklart delta i Föreningen Samhällsvetarnas invigning. Denna vår kommer bli speciell men vi har planerat en anpassad invigning. Invigningen kommer till en början kommer ske digitalt och förhoppningsvis längre fram i vår kommer vi kunna träffas fysiskt med massa roliga aktiviteter. Invigningen hjälper dig att lära känna din nya stad, dina nya vänner och ger dig även minnen för livet!

Inskrivningen drar igång samma dag som studierna; 18 januari i Hörsal 2 på Ekonomikum (Kyrkogårdsgatan 10) kl 10:15-17:00. Eventuellt kommer dörrarna in på Ekonomikum att vara låsta, på grund av Covid-19, det kommer dock att sitta ett telefonnummer på varje dörr dit ni kan ringa för att på så sätt bli insläppta från reception. Vi kommer även att stå vid entre 10A för att släppa in er. Om ni fortfarande inte kommer in är det bara att skriva till “Samvetsgeneralerna” på Facebook. Själva invningenen kommer sedan att dra igång samma dag kl 18:00 på Zoom. Dock för att delta i dessa fantastiska aktiviteter behöver du även det åtråvärda invigningspasset. Det kostar 170 kronor och detta är vad som ingår:

 

  • Garanterad plats på insparken senare i vår samt webbaserade event innan dess

  • Vår fantastiska sångbok till ett värde av 100 kronor

  • En supersnygg tygpåse med föreningens logga innehållande smått och gott som är värd 70 kronor

  • Medlemsavgiften för hela studietiden i Föreningen Samhällsvetarna Uppsala till ett värde av 100 kronor
     

Till den fysiska invigningen som förhoppningsvis kommer att genomföras senare i vår tillkommer eventuellt en extra kostnad för gasquer, pubrundor och annat roligt. 

Som evenemangs- och betaltjänst använder sig föreningen av en app som heter Bonsai Campus, så oavsett om du väljer att betala för invigningen i förskott eller på plats så kommer betalningen att behöva ske genom denna app. Du börjar helt enkelt med att ladda ner appen, Bonsai Campus, vari du sedan skapar ett konto. När detta är klart går du till fliken ”Departments” och söker på Föreningen Samhällsvetarna och samtliga av våra utskott borde komma upp. Klicka dig in på ”Insparken” och börja följ (ett tips är att även börja följa alla andra utskott, på så sätt kommer du aldrig att missa något event eller aktivitet). Under insparkens sida hittar du sedan ”Invigningspasset”. När du har kommit såhär långt är det bara att köpa din biljett och sedan är betalningen klar. Kom dock ihåg att även om du betalat i förhand så vill vi gärna att du dyker upp under inskrivningen den 18/1, detta för att vi ska kunna tilldela dig ett insparkslag och ge dig den fina samvetarpåsen + sångbok. Det kommer gå att betala i förskott från och med 22/12. Om det är några oklarheter i detta är det bara att kontakta någon av oss (våra nummer finns nedan) eller  skriva till “Samvetsgeneralerna” alternativt “Föreningen Samhällsvetarna” på Facebook. Väljer du att köpa invigningspasset i hörsal 2 på Ekonomikum under måndagen den 18/1 mellan kl 10:15-17 hjälper vi dig såklart!

 
IMG_3271.jpg
FullSizeRender-preview.JPG

GENERALERNA

Vi har alla varit nya studenter i Uppsala och suttit med nervösa magar, möjligt lik din, inför första dagen!

Emma och Jossan hamnade i samma lag under invigningen hösten 2019 och sedan dess har de varit oskiljaktiga från varandra och från Föreningen Samhällsvetarna. Hampus började också under samma termin men hamnade i ett rivaliserande lag. Terminen efter hamnade vi alla i samma fadderlag och plötsligt kunde vi inte slita oss från varandra, vi blev som de tre musketörerna. När  möjligheten att söka till generaler sedan kom så var det ingen tvekan om saken, snabbt som attan var en ansökan inskickad, allt för att hjälpa nya reccar (se ordlistan) likt generalerna gjort innan. 

 

Därefter har vi tillsammans spelat innebandy, hängt på nation tills stängning, engagerat oss i förening och tagit varje chans vi fått för att delta i Samvetarnas evenemang och gemenskap! Nu är vi redo att köra igång vårens speciella men också oförglömliga invigning tillsammans!

 

Emma:

Jag är en born n´raised Uppsalabo som för nu bosatt mig i en av Uppsalas främsta studentorter; Flogsta. Mina studier på samhällsvetarprogrammet tog fart hösten 2019 och det var även då jag hittade föreningen samvetarna. Jag hoppas att även ni vill vara med i denna fina gemenskap!

 

Jossan:

Direkt efter studenten, hösten 2019, tog jag mitt pick och pack och flyttade till Uppsala för att börja plugga. Utan någon direkt plan eller vetskap om vad jag faktiskt hade sökt så hamnade jag hos samvetarna, och idag kunde jag inte vara mer tacksam! 

Hampus: 

Jag kom till Uppsala hösten 2019 efter att lämnat hemstaden Lund för att plugga Samhällsvetarprogrammet. Ska nu äntligen får börja läsa lite mer statskunskap för att slutligen ta min Politicskandidat. Mig hittar ni garanterat på en pub i ett samtal om allt mellan himmel och jord.

1_edited.jpg

VARFÖR SAMVETARNA?

 

MALIN KRISTOFFERSSON

Ordförande

Kanske låter klyschigt men människorna är det absolut bästa med föreningen, jag tror det är för att föreningen är liten som gör att man kommer alla så nära. Sen älskar jag att föreningen har så mycket projekt såsom invigningen, föreläsningar, idrottsträningar, en spexgrupp och fester för att bara nämna några.  En sista sak jag älskar med föreningen är hur enkelt det är att engagera sig, du kan komma med en idé om att skapa en podcast, ett band eller i princip vad som helst!

BLI MEDLEM VIA APPEN

BONSAI CAMPUS 

BLI MEDLEM HÄR:

Ladda ner appen Bonsai Campus via knapparna nedan & välj Föreningen Samhällsvetarna Uppsala:

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon