VÄLKOMMEN TILL

SAMVETARNA

Låt studentlivet börja.

Scrolla ner

Vad vi gör

Föreningen Samhällsvetarna Uppsala är till för dig som läser ett samhällsvetenskapligt ämne vid Uppsala universitet.

 

Föreningens verksamhet bedrivs med fokus på fritid; att skapa en trevlig och oförglömlig tillvaro under studietiden för våra medlemmar genom diverse aktiviteter och event.

Vi anordnar exempelvis pubrundor, idrottsträningar, resor, mentorskapsträffar, föreläsningar och en underbar invigning varje termin.

 

INVIGNINGEN

För att ditt studentliv ska starta på bästa sätt ska du självklart delta i Föreningen Samhällsvetarnas invigning. Invigningen hjälper dig att lära känna din nya stad, dina nya vänner och ger dig även minnen för livet!

Några av de saker som händer under invigningen: 

  • Din första men absolut inte sista pubrunda i Uppsala!

  • Flera utgångar på de legendariska nationerna!

  • Gemensamma förfester med alla nya medlemmar, quiz, lekar och mycket mer!

  • En färgsprakande och oförglömlig gasque som avslutning på invigningen!

Lite info inför den nya tiden som student i Uppsala:

För att ta del av Uppsalas studentliv krävs även ett nationskort vilket ni får om ni blir medlemmar i en av de tretton nationerna.

Vi skulle uppskatta om ni blir medlemmar i en nation innan den 20:e, annars kommer era faddrar hjälpa er med detta. Vill ni läsa mer om varje nation så gå in på www.uppsalastudent.com.

Gilla gärna oss på facebook: ”Föreningen Samhällsvetarna Uppsala” så har ni en chans redan innan terminsstarten att spana in andra medlemmar och hitta nya vänner. Där länkar vi även till vårt boktorg där ni kan köpa begagnad kurslitteratur. Men oroa dig inte om du inte har böckerna till första dagen, många av dina faddrar kommer vilja sälja sin gamla kurslitteratur eller kunna hjälpa dig att få tag i den. 

 

generalerna

Vi har alla varit nya studenter i Uppsala och suttit med nervösa magar, möjligt lik din, inför första dagen!

Malin var den första att ta sig an Samvetarna, fastnade med en gång och engagerade sig snabbt som fadder och tänkte inte släppa föreningen i första taget. En recentior hon fick en god vänskap med var Kristoffer, som likaså började engagera sig i föreningen som fadder. I Malins och Kristoffers gemensamma fadderlag fann de Julia, som lämnat Lund för att börja studera i Uppsala. Trion var enad.

Därefter har vi tillsammans haft fadderlag, öppnat och stängt dansgolv, engagerat oss i Samvetarnas styrelse och tar varje chans vi kan få för att delta i Samvetarnas evenemang och gemenskap! Nu är vi redo att köra igång vårens oförglömliga invigning tillsammans!

Malin (Mallan):

Från Tyresö i Stockholm har Malin för fyra år sedan tagit sitt pick och pack och flyttat till Uppsala. Hon är samhällsvetare i grunden men är nationalekonom i smyg. Ni hittar ofta Malin på dansgolvet tävlandes om vem som kan fulsjunga högst.

Kristoffer (Krille):

Från Sumpan (Sundbyberg) i Stockholm anlände Kristoffer till Uppsala för två år sedan. Ni hittar Krille på Snerikes bibliotek för full fokus på samhällsplanerar-studierna. I övrigt flänger han runt mest överallt och bli inte förvånad om han drar igång en låt under Samvetarnas gasquer.

Julia (Jullan):

Med skånskan i högsta hugg sätter Julia ihop sin egna kandidat, inom media- och kommunikation och genusvetenskap. Förutom att strosa längst Fyrisån är Julias favoritställe i Uppsala Palles.

Om du har några frågor, om precis vad som helst, tveka inte att kontakt oss. Vi är snälla och svara mer än gärna på frågor! Det är framförallt oss ni ska vända er till om ni har frågor kring invigningen som drar igång första dag på terminen. 

Ni är välkomna att maila oss på: general@samvetarna.se eller instagramprofilen "samvetsgeneralerna".

Samvetarnas Tidsresa Schema VT20

Varför Samvetarna?

 

MALIN KRISTOFFERSSON

General

Kanske låter klyschigt men människorna är det absolut bästa med föreningen, jag tror det är för att föreningen är liten som gör att man kommer alla så nära. Sen älskar jag att föreningen har så mycket projekt såsom invigningen, föreläsningar, idrottsträningar, en spexgrupp och fester för att bara nämna några.  En sista sak jag älskar med föreningen är hur enkelt det är att engagera sig, du kan komma med en idé om att skapa en podcast, ett band eller i princip vad som helst!

GUSTAV NILÄNG

Ordförande

Samvetarprogrammet är en inriktning för dig som vill styra världen men inte riktigt valt exakt ingång än. Föreningen är till för alla som läser något ens lite samhällsrelaterat att hitta ett sammanhang med varma, härliga människor för att förgylla studietiden med roliga aktiviteter. Samvetarna är inte Uppsalas största förening, men vi är definitivt Uppsalas bästa!

BLI MEDLEM

i Föreningen Samhällsvetarna Uppsala

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
 
STOLT HUVUDSPONSOR:
AkademikerfSSR 2015 H vit text RGB.png
  • Facebook - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle
  • Spotify - Vit Circle
info@samvetarna.se
Föreningen Samhällsvetarna
c/o Kulturgeografiska institutionen 
Box 513 
751 20 Uppsala

 • © Föreningen Samhällsvetarna Uppsala 2019  •