OM OSS

OM vår förening: 

 

Föreningen Samhällsvetarna Uppsala är en förening för studenter, av studenter vid Uppsala Universitet. Föreningens verksamhet bedrivs med fokus på fritid, att skapa en trevlig och oförglömlig tillvaro under studietiden för våra medlemmar genom diverse aktiviteter och event. Föreningen är även verksam inom utbildning och medlemmars framtid, detta genom mentorsskap, föreläsningar, alumnverksamhet samt nätverkande och kontaktknytande. På så sätt vill vi se till att våra medlemmar kan få hjälp med både studier och knyta givande kontakter inför framtiden, samt skapa en kontakt med vår framtida arbetsmarknad och arbetsmöjligheter.

Vi är en ung växande föreningen som startade 2007, vi jobbar ständigt för att utvecklas som förening och för att alltid finnas närvarande för våra medlemmar. I dagsläget har vi över 600 medlemmar och vi siktar mot att växa ännu mer. 

Vi är stolta över att vara en förening där våra medlemmar känner en stark gemenskap. Där alla kommer överens oavsett ålder, terminer i bagaget, utseende eller bakgrund. Det är en egenskap vi värdesätter och jobbar hårt för att behålla. Under fliken Dokument kan du läsa om föreningens Likabehandlingspolicy samt Alkoholpolicy och Invigningspolicy där du tydligt hittar de regler och riktlinjer vi förhåller oss till gentemot varandra inom föreningen.

VERKSAMHET: 

Ordförande 

Vice Ordförande

Skattemästare

Sekreterare 

PR-ansvarig

Mentorskapsansvarig 

Idrottsansvarig 

Näringslivsutskottet

Aktivitetsutskottet

Utbildningsutskottet

 

För mer information om styrelsen verksamhetsår HT19/VT20 klicka in dig här!

För att din tid som student vid Uppsala Universitet och som medlem i föreningen Samhällsvetarna Uppsala ska bli så trygg som möjligt är föreningen med i Uppsala Studentkårs Samhällsvetenskapliga Sektionsråd. Sektionsrådet finns till för att du som student ska få inflytande på din utbildning. Sektionsrådets uppgift är att föra kåren och studenterna närmare varandra.

 

Detta sker bland annat genom studiebevakning och kontinuerliga råd tillsammans med aktiva studentföreningar. Har du några frågor eller funderingar eller har det uppstått några konstigheter kring din utbildning? Det kan exempelvis vara att du blivit orättvist behandlad av din verksamma institution. Då är det hit du ska vända dig. 

Det är även Uppsala Studentkår du vänder dig till om du vill komma i kontakt med Studenthälsan och andra förmåner och tryggheter studenter vid Uppsala Universitet bör vara medvetna om. 

STOLT HUVUDSPONSOR:
AkademikerfSSR 2015 H vit text RGB.png

Akademikerförbundet SSR är det ledande samhällsvetarförbundet och är fackförbundet för dig som studerar till samhällsvetare, oavsett om din examenstitel blir statsvetare, samhällsplanerare eller något annat som har att göra med någon av den stora mängden studievägar som en samhällsvetare kan ta.

Som studentmedlem får du tillgång till all vår service och en mängd förmåner – allt för att din studietid ska bli så utvecklande och trygg som möjligt. Vi finns med dig genom hela ditt yrkesliv, oavsett sektor, arbetsplats eller befattning. Akademikerförbundet SSR är ett fackförbund, men vi är också ett professionsförbund. Det innebär att vi aktivt arbetar med att höja statusen på din akademiska utbildning och kompetens för att du ska få ett tryggare arbetsliv, högre lön och schysst karriär. Din kompetens är värdefull och vi tycker att du ska värderas därefter på arbetsmarknaden. 

 

Det finns många argument för att gå med i förbundet redan under din studietid. Som studentmedlem har du till exempel rätt till samma arbetsrättsliga stöd som en yrkesverksam medlem. I studentmedlemskapet ingår även en hel del förmåner såsom granskning av CV, personligt brev och LinkedIn-profil, individuell karriärrådgivning, olycksfallsförsäkring och samtalsstödet Tusen frågor – Ett nummer.  

 

Vill du läsa mer om medlemskapet eller bli medlem? Klicka här 

KONTAKT:
E-post:
 info@samvetarna.se
Adress:
Föreningen Samhällsvetarna
c/o Kulturgeografiska institutionen 
Box 513 
751 20 Uppsala
  • Facebook - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle
  • Spotify - Vit Circle

 • © Föreningen Samhällsvetarna Uppsala 2019  •