OM OSS

OM vår förening: 

 

Föreningen Samhällsvetarna Uppsala är en förening för studenter, av studenter vid Uppsala Universitet. Föreningens verksamhet bedrivs med fokus på fritid, att skapa en trevlig och oförglömlig tillvaro under studietiden för våra medlemmar genom diverse aktiviteter och event. Föreningen är även verksam inom utbildning och medlemmars framtid, detta genom mentorsskap, föreläsningar, alumnverksamhet samt nätverkande och kontaktknytande. På så sätt vill vi se till att våra medlemmar kan få hjälp med både studier och knyta givande kontakter inför framtiden, samt skapa en kontakt med vår framtida arbetsmarknad och arbetsmöjligheter.

Vi är en ung växande föreningen som startade 2007, vi jobbar ständigt för att utvecklas som förening och för att alltid finnas närvarande för våra medlemmar. I dagsläget har vi över 600 medlemmar och vi siktar mot att växa ännu mer. 

Vi är stolta över att vara en förening där våra medlemmar känner en stark gemenskap. Där alla kommer överens oavsett ålder, terminer i bagaget, utseende eller bakgrund. Det är en egenskap vi värdesätter och jobbar hårt för att behålla. Under fliken Dokument kan du läsa om föreningens Likabehandlingspolicy samt Alkoholpolicy och Invigningspolicy där du tydligt hittar de regler och riktlinjer vi förhåller oss till gentemot varandra inom föreningen.

VERKSAMHET: 

Ordförande 

Vice Ordförande

Skattemästare

Sekreterare 

PR-ansvarig

Mentorskapsansvarig 

Idrottsansvarig 

Näringslivsutskottet

Aktivitetsutskottet

Utbildningsutskottet

 

För mer information om styrelsen verksamhetsår HT19/VT20 klicka in dig här!

För att din tid som student vid Uppsala Universitet och som medlem i föreningen Samhällsvetarna Uppsala ska bli så trygg som möjligt är föreningen med i Uppsala Studentkårs Samhällsvetenskapliga Sektionsråd. Sektionsrådet finns till för att du som student ska få inflytande på din utbildning. Sektionsrådets uppgift är att föra kåren och studenterna närmare varandra.

 

Detta sker bland annat genom studiebevakning och kontinuerliga råd tillsammans med aktiva studentföreningar. Har du några frågor eller funderingar eller har det uppstått några konstigheter kring din utbildning? Det kan exempelvis vara att du blivit orättvist behandlad av din verksamma institution. Då är det hit du ska vända dig. 

Det är även Uppsala Studentkår du vänder dig till om du vill komma i kontakt med Studenthälsan och andra förmåner och tryggheter studenter vid Uppsala Universitet bör vara medvetna om.