STYRELSEN HT19/VT20

ORDFÖRANDE

Sophia Phylactou

Kontakt: ordforande@samvetarna.se

IMG_3958.jpg

Jag heter Sophia och är ordförande för föreningen under det här läsåret. Nu i höst kommer jag att påbörja min fjärde termin på samhällsplaneringsprogrammet. Mina stora intressen ligger just i planeringsfrågor med inriktning på hållbar utveckling samt historia och konstvetenskap. Mitt survival kit innehåller alltid en chokladkaka.

 

Under förra året var jag sekreterare i föreningen och det ska bli superroligt att få fortsätta att vara en del av föreningens styrelse; den här gången som ordförande. Rollen som ordförande innebär att ha det övergripande ansvaret i föreningen och att leda arbetet i styrelsen. Bland annat kallar jag till styrelsemöten, finns som ett stöd för utskotten och har kontakt med institutionen och andra föreningar. Om ni har några frågor eller några nya idéer till föreningen så tveka inte att höra av er till mig. 

 

Vi ses under året!

VICE ORDFÖRANDE

Tobias Willebrand 

Kontakt: viceordforande@samvetarna.se

IMG_3883.jpg

Mitt namn är Tobias Willebrand och det är jag som är Vice ordförande här i Föreningen Samhällsvetarna.

 

Nu i höst börjar jag min sjätte termin på samhällsplaneringsprogrammet med mål att sen plugga vidare mot en master. Ni kommer troligen hitta mig lite här och där i korridorena på Eko då jag ska läsa NEK.

 

Som vice ordförande bistår jag vår ordförande Sophia i hennes arbete och så fungerar jag som en mellanhand mellan föreningen och kåren. Jag sitter också som representant i SAMSEK och STRUT där jag har utmärkta chanser till att skapa kontakter med andra föreningar och se hur de arbetar och lägger upp sin verksamhet. Som vice ordförande innehar jag även föreningens medlemsansvar. Det innebär alltså att ni kan kontakta mig när som helst om allt mellan himmel och jord vare sig om något tynger/gläder/bekymrar er kring utbildningen eller föreningen, så för jag det vidare till styrelsen eller kåren.

Det kommande året är vill jag fortsätta det fina jobbet som företrädare gjorde förra året. Vi ska ha så roligt som möjligt, vara så många som möjligt och vara så produktiva som möjligt helt enkelt. Som medlem i Samhällsvetarna kan man vara allt från planerare till ekonom eller naturgeograf. Denna mångfald av medlemmar ger oss breda perspektiv och idéer som hjälper till att utveckla och driva vår förening.

 

Fun fact: Som 6-åringing fick jag det stora ansvaret att packa min egna väska när jag och mina föräldrar skulle resa till London. Såklart skulle min nya knallpulverpistol med och det uppskattades inte av säkerhetspersonalen när vi gick igenom kontrollen.

SEKRETERARE

Max Kelbel

Kontakt: sekreterare@samvetarna.se

IMG_3892.jpg

Mitt namn är Max Kelbel och jag är föreningens sekreterare! Jag ska börja min 4e termin på samhällsvetarprogrammet och studera Fred och Konflikt nu till hösten, kommer med andra ord hänga mest på Gamla Torget men ni kan nog skymta mig på Eko ibland också!

 

Som sekreterare för jag protokoll under styrelsemöten samt håller koll på medlemsregistret. Så om du känner ett stort behov av att byta mailadress, vill förlänga ditt medlemskap efter dina första 5år eller liknande är det mig du hör av dig till. Fun fact blir väl lite mer av ett tips kanske, men hinner man inte laga en matlåda har ICA nere i S:t Persgallerian fantastiska färdiga rätter!

SKATTMÄSTARE

Maja Lundberg

Kontakt: ekonomi@samvetarna.se

Maja har precis tagit över positionen som skattmästare! 
Mer info om Maja kommer. 

AKTIVITETSUTSKOTTET

Ordförande: Ebba Sidh

Vice ordförande: Gustav Niläng

Kontakt: 

aktivitet@samvetarna.se

Ordforande.aktivitet@samvetarna.se

       

IMG_3901.jpg

Jag är ordförande för aktivitetsutskottet och mitt namn är Ebba Sidh. Höstterminen 2018 börjar jag min andra termin på samhällsplaneringsprogrammet. Därför hänger jag mycket på Ekonomikum där det bara är att hugga tag i mig om ni har några funderingar kring eventen eller undrar hur fort jag tömmer en skål med popcorn.

 

Och jag heter Gustav Niläng och är vice ordförande för aktivitetsutskottet. Jag är liksom Ebba en andraterminare men istället på samhällsvetarprogrammet. Min roll är att se till så allt klickar för oss och att alla aktiviteter blir så bra som de kan bli, samt att vara på Ebbas sidha förutom när hon har fel. När jag inte har näsan begravd i studier kan ni hitta mig som quizmaster på V-dala eller tjatandes om att Netflix måste släppa nästa säsong av Brooklyn Nine-Nine NU. Jag har dessutom bäst musiksmak i hela Uppsala, och det är faktiskt helt sant!

Vår uppgift är att anordna aktiviteter och event som ska göra er studietid så rolig som möjligt! Det är alltifrån gasquer och pubrundor till projektet Destination X. Vi får hjälp av planeringsgrupper som tillsammans med oss anordnar dessa aktiviteter, och till dessa grupper är alla varmt välkomna. Där hjälps vi åt att planera ett event genom att slå alla våra kloka huvuden ihop och förutom att det är väldigt kul är det även ett bra sätt att lära känna nya människor på. Känner du att du har en idé som kan lyfta en planerad aktivitet till nya höjder är alltså en projektgrupp något för dig!

 

Vårt mål detta läsår är att ni samvetare alltid ska ha något kul att se fram emot och att vi ska kunna erbjuda olika event i ett brett spann där alla kan finna något som kan passa! Tveka inte att höra av er om ni har några funderingar, så hoppas vi att vi får se er på eventen och att ni är lika taggade som oss inför detta år!

IDROTTSANSVARIGa

Jonas Bergkvist

Frida Jonsson

Kontakt: idrott@samvetarna.se

IMG_3918.jpg

Jag heter Jonas Bergkvist. Pluggar samhällsplanering, fjärde terminen. En fun fact om mig är att på en resa i Hong Kong blev jag jämförd med en ung David Beckham.

 

Och mitt namn är Frida och jag går fjärde terminen (oj hjälp, har jag redan pluggat så länge?!) på samhällsplaneringsprogrammet. Fun fact, jag har tränat hopprep när jag var yngre och vunnit en fisketävling. Jag är fortfarande stolt över den vinsten!

 

Det kommande året kommer vi att vara föreningens idrottsansvariga tillsammans. Vi har många härliga idrottstillfällen att se framemot framöver!

Att vara idrottsansvarig innebär att få medlemmarna i rörelse, men framförallt att ge dem en plattform för att träffa och lära känna andra medlemmar i föreningen. 

NÄRINGSLIVSUTSKOTTET

Ordförande: Folke Royen Linton

Vice ordförande: Louise Glimbert

Kontakt: 

naringsliv@samvetarna.se

ordforande.naringsliv@samvetarna.se

Jag heter Folke Royen Linton, är 30 år och pluggar till en Ekonomiekandidat, femte terminen men tredje på Samhällsvetarprogrammet. Värt att veta är att jag driver efterfesthaket "Folles" som har spontanöppet vissa nätter när nationerna stängt.

Mitt namn är Louise Glimbert och jag är vice ordförande i Näringslivsutskottet. Jag börjar min andra termin på samhällsvetarprogrammet till hösten 2018 men kände redan under första terminen med invigningen och allt därtill att jag ville engagera mig i föreningen. Utöver att jag lever studentlivet till fullo och krämar ut allt vad nationer har att erbjuda gillar jag att planera utklädnader inför temafester och laga men kanske framförallt äta mat.

 

Som ordförande och vice är vi sponsoransvariga och kommer jobba för att föreningen ska få fler men också större samarbetspartners. Vi bär även ansvar för kontakten med företag och näringsliv. De små sakerna ni äter, dricker eller får med er i samband med våra event har vi också hand om! Tillsammans hoppas vi kunna anordna allt från studiebesök till workshops som är intressanta och nyttiga för föreningsmedlemmarna i näringslivet.

 

IMG_3938.jpg

UTBILDNINGSUTSKOTTET

Ordförande: Isabel Gustavsson

Vice ordförande: Feliks Sjöblom

Kontakt: utbildning@samvetarna.se

fullsizeoutput_17d8.jpeg

Isabel heter jag och är ordförande i utbildningsutskottet. Jag började mina studier på samhällsplaneringsprogrammet våren 2018 och fick tidigt upp ögonen för föreningen och dess evenemang. Utanför studietimmarna gillar jag att måla tavlor och röra på mig, och gärna till bra musik.

 

Mitt namn är Feliks, jag är vice ordförande i utskottet och läser min andra termin på samhällsplaneringsprogrammet under hösten. Efter en tids arbete inom psykiatri och hudsjukvård var jag nära att söka mig till sjuksköterskeprogrammet men bestämde mig till slut för att ge min samhällsvetenskapliga sida en chans, det har jag inte ångrat en sekund!

 

Vi kommer det här läsåret att anordna utbildningsrelaterade evenemang, debatter och föreläsningar som knyter an till samhällsvetenskapliga ämnen. Förhoppningsvis kommer dessa inte bara vara intresseväckande utan också förmedla praktisk kunskap om exempelvis utbytesstudier och studieteknik, att fler medlemmar får upp ögonen för just utbytesstudier är någonting vi kommer att arbeta för med hjälp från Internationella kansliet.

 

Att hjälpas åt när man pluggar är underskattat! Därför kommer vi även att bjuda in till avslappnade pluggstunder där man kan lägga fokus på det man själv behöver, eller kanske bara diskutera vidare någonting intressant som man har hört på en föreläsning! Utöver det för vi också en dialog med John och Kristoffer som är ansvariga för mentorskapet.

 

Vi ser fram emot det här året tillsammans och hoppas att vi får se både gamla och nya ansikten hänga på våra roliga evenemang!

MENTORSSKAPSANSVARIGA

John Linder

Kristoffer Lundgren Thånell

Kontakt: mentor@samvetarna.se

IMG_3925.jpg

John Linder heter jag och läser samhällsvetarprogrammet termin 3. Till hösten kommer jag hänga på Gamla Torget där jag läser Stats B och i Engelska Parken där det är musikteori som gäller. 

Kristoffer heter jag, 21 år gammal och läser Samhällsplaneringsprogrammet T2. När jag inte hittas pluggandes på Ekonomikum syns jag antagligen till på min cykel med rockmusik på högsta volym i hörlurarna, med största sannolikhet på väg till en vän för att kolla onödigt många avsnitt av Black Mirror, New Girl eller något liknande.

 

Som mentorskapsansvariga säkerställer vi ett stadigt inflöde av nya mentorer till våra mentorsträffar. Vi ser även till så att träffarna äger rum och att det finns någon plats att vara på. 

GENERALER

Marcus Haglund

Markus Johansson

Kontakt: general@samvetarna.se

IMG_3973.jpg

Well hello, didn't see you there!

 

Mitt namn är Marcus Haglund och jag påbörjar min fjärde termin inom samhällsvetarprogrammet HT 18. Jag har dock studerat vid Uppsala universitet sedan VT 15 så jag ser mig själv lite som föreningens Aristoteles -vilket säkert de andra föreningsmedlemmarna även gör. Jag har blont hår (se bild), blå-gröna ögon (se bild) och skostorlek 43 (fotografen vägrade ha med mina skor i bilden, så du får helt enkelt lita på mig angående detta). 22 år är jag också i skrivande stund, vilket gör mig till senfödd 95a. Uppvuxen i Täbys skogar, Löttingelund, spatserar jag rakryggad fram längst Luthagsesplanaden för att dölja gårdagens ryggskott från det där nya danssteget "jag bara måste prova". 

Om jag, mot förmodan, skulle vara försenad beror det med största sannolikhet på att jag träffat en katt på vägen och bestämt mig för att klappa den. Det gäller att prioritera här i livet. Och tro det eller ej, det går att få fem hjärnskakningar inom loppet av fyra år -Jag har provat! 

Vi kommer att styra upp mentorskapsträffar för nya studenter på samhällsplaneringsprogrammet samt samhällsvetarprogrammet. Där kommer vi, tillsammans med mentorer som alla redan läst respektive kurs hjälpa förstaterminsstudenter på traven med studierna. Detta i form av (enligt mig) det i särklass bästa studiesättet, gruppdiskussion! Vårat uppdrag blir alltså att öppna upp en plattform för sammanhang och studiehjälp för de nya studerande!

Markus Johansson var namnet och jag ska nu under HT18 påbörja andra terminen av samhällsplaneringsprogrammet. Jag kommer ursprungligen ifrån sydligare breddgrader men bestämde mig så sent som i våras för ett miljöombyte och sökte mig därför längre norr ut. 22 år gammal, rötter i Lund och med extremt låga frisörkostnader, trivs jag som fisken i vattnet längs Uppsalas gator! Ständigt glad, trots att jag allt för ofta blir förväxlad med en ung Michael Bolton. Vilket för övrigt kan tolkas på lite olika sätt. 

 

Föreningen samvetarna gav mig en otroligt bra första tid i Uppsala och ett varmt välkomnande till studentlivet. Iförd rollen som General har jag nu fått möjligheten att göra detsamma för alla nya Samvetare! Vi kommer nu tillsammans styra över dem två nästkommande invigningarna, detta på bästa tänkbara sätt med båda klackarna i taket!  Fest, skratt, nya människor och varannan vatten är alltså något vi inte säger nej till! Ett motto vi alla bör följa är "Två mackor är bättre än en". 


Tusen kramar!

PR-GRUPPEN

Ordförande: Malin Kristoffersson

Vice ordförande: Julia Emanuelsson

Fotograf: Frida Jonsson 

Malin Kristoffersson heter jag och har axlat rollen som ordförande för PR-utskottet. Jag firar i höst min femte termin på Uppsala Universitet, tredje på programmet och andra gången som fadder i föreningen. När jag inte sitter på eko eller GT så kan ni hitta mig på diverse dansgolv på nationerna, gärna med fjädrig rosa hatt.

 

Vid min sida har jag vice PR-ansvarig Julia Emanuelsson, som gör sin andra termin på Uppsala Universitet med kurser i genusvetenskap och mediestudier. Som gammal Lundastudent är hon nöjd med sin flytt!

 

Tillsammans ansvarar vi för föreningens sociala medier, hemsida, grafisk formgivning, podcast och mycket mer. Med Frida som fotograf så är det vår uppgift att visa upp föreningen och nå ut till alla medlemmar om samtliga utskotts olika event och projekt.

Frida är förutom idrottsansvarig med Jonas även föreningens fotograf! Hon hoppas kunna föreviga föreningens evenemang och fester med bilder som ni kommer kunna ta del av på vår facebooksida och instagram.

Slutligen vill vi uppmana er att lyssna på samvetenas podcast, följ oss på instagram och gilla oss på Facebook så att du inte missar något viktigt!