UTBILDNING

Utbildning: 

 

Föreningen Samhällsvetarna i Uppsala riktar sig till dig som läser Samhällsvetarprogrammet, Samhällsplanerarprogrammet eller Samhällsvetenskapliga kurser vid Uppsala Universitet. Samhällsvetenskapliga ämnen handlar om studiet av människor i samverkan. Det innebär att vi vill förstå konsekvenserna av människans agerande i samhället. 

Samhällsvetarprogrammet: 

Här bygger du din egen utbildning utifrån dina egna mål och ambitioner. Utbildningen består av 6 terminer, där en termin består av en samhällsvetenskaplig grundkurs där du får möjlighet att öva på din och samla verktyg till din samhällsvetenskapliga analys. Beroende på hur du väljer att forma just din utbildning finns möjlighet till en filosofie kandidatexamen inom de ämnen programmet erbjuder, alternativt en pol. kandidatexamen eller Ekonomikandidatexamen. Andra ämnen som går att fördjupa sig inom är b.la: media- och kommunikationsvetenskap, Psykologi, Sociologi, Samhällsgeografi. 

Här hittar du mer information om utbildningen, behörighet samt om hur din ansökan går till. 

Samhällsplanerarprogrammet: 

Det här programmet bygger på planering inom områden så som näringsliv, miljö, trafik och globalisering. Samhällsplanering är något som bedrivs inom flera myndigheter, privat som offentligt och jobbmöjligheter inom flera olika myndigheter finns. Programmet består av 6 terminer och har sin bas i samhällsgeografi, statsvetenskap, sociologi, juridik samt geografiska informationssystem och statistik. Efter din sjätte termin får du en filosofie kandidat i antingen samhällsgeografi eller statsvetenskap. 

Här hittar du mer information om utbildningen, behörighet och hur din ansökan går till. 

INSTITUTION: 

Föreningen Samhällsvetarna Uppsala är verksam under den Kulturgeografiska Institutionen. Vilket innebär att det är hit du vänder dig för att komma i kontakt med Studievägledare, institutionella frågor samt funderingar kring din utbildning. Nedan hittar du hur du kommer i kontakt med institutionen. 

Kulturgeografiska institutionen

Ekonomikum, Kyrkogårdsg. 10

Box 513, 751 20 UPPSALA

Telefon: 018-471 2547

Fax: 018-471 7418

E-post: Kansliet@kultgeog.uu.se

Programstudievägledaren studier@kultgeog.uu.se

Telefon: 018-471 25 35

STOLT HUVUDSPONSOR:
AkademikerfSSR 2015 H vit text RGB.png

Akademikerförbundet SSR är det ledande samhällsvetarförbundet och är fackförbundet för dig som studerar till samhällsvetare, oavsett om din examenstitel blir statsvetare, samhällsplanerare eller något annat som har att göra med någon av den stora mängden studievägar som en samhällsvetare kan ta.

Som studentmedlem får du tillgång till all vår service och en mängd förmåner – allt för att din studietid ska bli så utvecklande och trygg som möjligt. Vi finns med dig genom hela ditt yrkesliv, oavsett sektor, arbetsplats eller befattning. Akademikerförbundet SSR är ett fackförbund, men vi är också ett professionsförbund. Det innebär att vi aktivt arbetar med att höja statusen på din akademiska utbildning och kompetens för att du ska få ett tryggare arbetsliv, högre lön och schysst karriär. Din kompetens är värdefull och vi tycker att du ska värderas därefter på arbetsmarknaden. 

 

Det finns många argument för att gå med i förbundet redan under din studietid. Som studentmedlem har du till exempel rätt till samma arbetsrättsliga stöd som en yrkesverksam medlem. I studentmedlemskapet ingår även en hel del förmåner såsom granskning av CV, personligt brev och LinkedIn-profil, individuell karriärrådgivning, olycksfallsförsäkring och samtalsstödet Tusen frågor – Ett nummer.  

 

Vill du läsa mer om medlemskapet eller bli medlem? Klicka här 

KONTAKT:
E-post:
 info@samvetarna.se
Adress:
Föreningen Samhällsvetarna
c/o Kulturgeografiska institutionen 
Box 513 
751 20 Uppsala
  • Facebook - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle
  • Spotify - Vit Circle

 • © Föreningen Samhällsvetarna Uppsala 2019  •