Samvetarnas

Klimatvecka

Vecka 12 anordnar samvetarnas miljögrupp tillsammans med utbildningsutskottet och aktivitetsutskottet en klimatvecka. 

Måndag 16/3: dokumentärkväll

Vi kickstartar miljöveckan med att vi tillsammans samlas i Hörsal 1 klockan 19:00 och kollar på en dokumentär som skall väcka intresse och utbilda oss om miljöfrågor! Så häng på så har vi en underbar kväll som inte bara är lärorik utan även är rolig. Det ryktas såklart även om att det kommer serveras veganskt fika!

Ni kommer även ha möjlighet att lämna in kläder till klädbytardagen mellan klockan 17.30-18.30. Själva klädbytardagen kommer sedan ske fredagen samma vecka.

Onsdag 18/3: föreläsning

För att få lite mer kött på benen i miljöfrågan kommer Anna Ljungström och föreläser på ämnet “En ny berättelse om klimatet – handlingskraft och kommunikation i klimatkrisens tidevarv”. Föreläsningen kommer utgå från Annas egna erfarenheter som engagerad i miljöarbetet och hon kommer diskutera det aktuella ämnet klimatångest och kommunikation kring klimat. Vad kan man själv göra för att lindra sin klimatångest? Förhoppningen är att föreläsningen ska inge hopp i miljöarbetet!
 

Fredag 20/3: klädbytardag

Det sista evenemanget på Samvetarnas Klimatvecka 2020 Samvetarnas Klädbytardagen 20/3. Second hand har aldrig varit trendigare! Så se till att inte missa detta och dyk upp och fynda nygamla plagg.

Håll utkik på facebook efter evenemangen med mer info!