INVIGNING VT20

MER INFO KOMMER

För att ditt studentliv ska starta på bästa sätt ska du självklart delta i Föreningen Samhällsvetarnas invigning. Invigningen hjälper dig att lära känna din nya stad, dina nya vänner och ger dig även minnen för livet!

Några av de saker som händer under invigningen: 

 • Din första men absolut inte sista pubrunda i Uppsala!

 • En stadskamp där du får lära känna staden!

 • Flera utgångar på de legendariska nationerna!

 • Gemensamma förfester med alla nya medlemmar, quiz, lekar och mycket mer!

 • En färgsprakande och oförglömlig gasque som avslutning på invigningen! 

 

 

Mer info om invigningen VT20 kommer!

Vilka är vi då? Invigningens fantastiska Generaler!

För exakt ett år sedan var Julia helt ovetande om vad som skulle ske när hon skulle lämna Lund för Uppsala och dess mycket bättre studentliv. Hon hade ingen aning om att hon skulle hamna i en förening och ett invigningslag som skulle förändra hennes liv! Hon tyckte speciellt att en av hennes faddrar var lite extra cool; Malin. 

 

Malin hade med flera fadderskap på nacken koll på läget och tänkte inte släppa föreningen i första taget. Tack vare de fantastiska upplevelser invigningen gett henne och tack vare det Malin gett invigningen tillbaka, har hon varit som klippt och skuren för rollen som fadder och kapten. Och nu general. 

 

Sedan första mötet har Julia och Malin varit faddrar ihop, öppnat och stängt dansgolv och barer och är nu redo att köra igång höstens oförglömliga invigning tillsammans!


Malin (Mallan):
Från Tyresö i Stockholm har Malin för snart fyra år sedan tagit sitt pick och pack och flyttat till Uppsala. Hon är samhällsvetare i grunden men är nationalekonom i smyg. Ni hittar ofta Malin på dansgolvet tävlandes om vem som kan fulsjunga högst.

 

Julia (Jullan):

Med skånskan i högsta hugg sätter Julia ihop sin egna kandidat, inom media- och kommunikation och genusvetenskap. Förutom att strosa längst Fyrisån är Julias favoritställe i Uppsala Palles (se ordlistan nedan).

För att ta del av Uppsalas studentliv till fullo krävs även ett nationskort, vilket ni får om ni blir medlemmar i en av de tretton nationerna. För mer information om nationerna och deras aktiviteter kan ni gå in på www.uppsalastudent.com och läsa mer! Gå gärna med i en nation redan innan invigningens start, men det kommer även finnas tillfälle att tillsammans med ditt fadderlag gå till valfri nation och skriva in dig på plats.

Gilla gärna oss på facebook: Föreningen Samhällsvetarna Uppsala, så har ni en chans redan innan terminsstarten att spana in andra medlemmar och hitta nya vänner. Där hittar ni även vår medlemsgrupp och boktorg, där ni kan köpa begagnad kurslitteratur. Men oroa dig inte om du inte har böckerna till första dagen, många av dina faddrar kommer vilja sälja sin gamla kurslitteratur eller kunna hjälpa dig att få tag i den. Vår förening har också en instagram: @samvetarna.

Som ny i Uppsala och ny i studentvärlden kan det vara många nya begrepp och koncept att ta in i början. Därför har vi gjort en liten ordlista för att försöka reda ut den första tidens förvillelse av vad alla dessa nya ord ni introduceras till betyder:

 • Recentior eller ”Recce” - Det man kallas som ny student vid universitetet fram till invigningsgasquen. Efter det blir man T1:a, dvs att man läser termin 1.  

 • General - Arrangerar, styr och planerar hela invigningen. Tillsammans med alla faddrar försöker vi se till ni får den bästa tiden någonsin! 

 • Kapten - Faddern som står i direkt kontakt med generalerna, men annars en fadder till ert förfogande. Denna kan ni vända er till om vad som helst. Detta gäller för era andra faddrar också. De kommer guida er igenom alla event och den första tiden som ny student. 

 • Ölfadder eller ölis - En fadder som kommer och går lite som den vill, den är inte med i något fadderlag men medlem i föreningen. 

 • Eko - Förkortningen av Ekonomikum, platsen du kommer hänga på i alla fall den första terminen. 

 • Akademisk kvart (Ak) - Betyder att eventet börjar en kvart efter utsatt tid, ifall det står 9ak så ska man vara där senast 9.15. 

 • Dubbelkvart (Dk) - Innebär ungefär samma som ak, men eventet börjar då istället 30 min från utsatt tid. Står det 18dk ska man vara där senast 18.30.

 • Gasque - En finsittning med klädkod. Arrangeras både av föreningar och nationer. På vår invigningsgaque kommer klädkoden vara mörk kostym, som innebär en mörk kostym, en knälång klänning eller en byxdress.

 • Palles - Pizzerian Palermo som inofficiellt räknas som Uppsalas 14:e nation och dit man drar när alla de andra nationerna stängt och man vill fortsätta kvällen.

Om du har några frågor, om precis vad som helst, tveka inte att kontakta oss generaler. Vi är snälla och svarar mer än gärna på frågor! Det är framförallt oss ni ska vända er till om ni har frågor kring invigningen som drar igång direkt på första dag på terminen.

Ni är välkomna att maila oss på: general@samvetarna.se eller kontakta någon av oss på facebook.

STOLT HUVUDSPONSOR:
AkademikerfSSR 2015 H vit text RGB.png
info@samvetarna.se
Föreningen Samhällsvetarna
c/o Kulturgeografiska institutionen 
Box 513 
751 20 Uppsala
 • Facebook - Vit Circle
 • Instagram - Vit Circle
 • Spotify - Vit Circle

 • © Föreningen Samhällsvetarna Uppsala 2019  •