banner2.jpg

Bli medlem!

Som ny student i Uppsala finns det mycket nytt att ta in, speciellt om du är ny i staden och varken känner till området eller personer som bor här. Ett väldigt bra sätt för att komma in i gemenskapen i studentlivet är att engagera sig! Till exempel i en förening, vilket får det mesta att falla på plats naturligt.

Föreningen Samvetarna arrangerar inte bara invigningar och roliga aktiviteter utanför studierna. Du som läser samhällsplanering, samhällsvetenskaplig grundkurs eller Nationalekonomi A kan vara med på mentorsskapsträffar, där vi tillsammans fikar och pluggar med en tidigare student. Våra utskott - Utbildning, näringsliv och aktivitet anordnar dessutom under året både roliga aktiviteter, föreläsningar, debatter och träffar med allt från alumner till partirepresentanter och CV-fotografering. 

Är du sugen på att engagera dig? I så fall kan du läsa ännu mer om föreningen och vår verksamhet under fliken "om föreningen". För att kunna engagera dig i utskott eller projektgrupper behöver du vara medlem. Detta sker genom att du skickar ett mail till föreningens sekreterare. Medlemsavgiften betalas som en engångssumma på 100 kr och gäller för din hela studietid, vilken är beräknad att vara i fem år . 

Kom ihåg att du måste studera vid Uppsala Universitet för att bli medlem och om du deltar under föreningens invigningsveckor, blir du automatiskt medlem. Som medlem i föreningen Samhällsvetarna får du förutom möjligheten till gemenskap, engagemang även möjlighet till att delta i föreningens alla aktiviteter och bli förtroendevald inför kommande verksamhetsår.

 

Väljer du att bli medlem godkänner du även att vi i Föreningen Samhällsvetarna Uppsala behandlar följande uppgifter om dig:

- För och efternamn

- Mailadress

- Vilken termin man gick när man blev medlem

- Och om man är samhällsvetare, samhällsplanerare eller frikursare

 

Dessa uppgifter är det enbart sittande sekreterare, ordförande, ordförande i PR-utskottet, skattemästare och generalerna som har tillgång till och då enbart i syfte att kunna se hur länge individen varit medlem, med anledning av att sekreteraren ska informera om att ens medlemskap avslutas efter fem år. Men även för att kunna maila ut viktig information som berör alla våra medlemmar. 

HUR BETALAR JAG? 

Man betalar genom att ladda ner appen Bonsai campus. Därefter skapar man sig ett konto och klickar sig vidare till Föreningen Samhällsvetarna Uppsala och där betalar man

 

Ladda ner appen nedan! 

 

 

 

 

 

 

 

 

STOLT HUVUDSPONSOR:
AkademikerfSSR 2015 H vit text RGB.png

Akademikerförbundet SSR är det ledande samhällsvetarförbundet och är fackförbundet för dig som studerar till samhällsvetare, oavsett om din examenstitel blir statsvetare, samhällsplanerare eller något annat som har att göra med någon av den stora mängden studievägar som en samhällsvetare kan ta.

Som studentmedlem får du tillgång till all vår service och en mängd förmåner – allt för att din studietid ska bli så utvecklande och trygg som möjligt. Vi finns med dig genom hela ditt yrkesliv, oavsett sektor, arbetsplats eller befattning. Akademikerförbundet SSR är ett fackförbund, men vi är också ett professionsförbund. Det innebär att vi aktivt arbetar med att höja statusen på din akademiska utbildning och kompetens för att du ska få ett tryggare arbetsliv, högre lön och schysst karriär. Din kompetens är värdefull och vi tycker att du ska värderas därefter på arbetsmarknaden. 

 

Det finns många argument för att gå med i förbundet redan under din studietid. Som studentmedlem har du till exempel rätt till samma arbetsrättsliga stöd som en yrkesverksam medlem. I studentmedlemskapet ingår även en hel del förmåner såsom granskning av CV, personligt brev och LinkedIn-profil, individuell karriärrådgivning, olycksfallsförsäkring och samtalsstödet Tusen frågor – Ett nummer.  

 

Vill du läsa mer om medlemskapet eller bli medlem? Klicka här 

KONTAKT:
E-post:
 info@samvetarna.se
Adress:
Föreningen Samhällsvetarna
c/o Kulturgeografiska institutionen 
Box 513 
751 20 Uppsala
  • Facebook - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle
  • Spotify - Vit Circle

 • © Föreningen Samhällsvetarna Uppsala 2019  •